Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Muke ribočuvara u okolini Niša: Sve više ribokradica zbog Svetog Nikole

rssBookmark and Share

19.12.2015. Kurir, Beta

Početak posta i proslave posnih slava uticali su i ove godine na pojavu većeg broja ribokradica na području od Aleksinca i Niša, do Kuršumlije i Medveđe, kaže ribočuvar preduzeća "Južna Morava dva".

Muke ribočuvara u okolini Niša: Sve više ribokradica zbog Svetog Nikole

Prema rečima direktora te firme Nikole Kumanovića, samo u poslednjih desetak dana ribočuvari su zaplenili od ribokradica 50 mreža.

"Svakog decembra pojačamo rad ribočuvarske službe i zaplenimo više mreža, jer je na terenu više pokušaja kradje ribe", kaže Kumanović.

Prema njegovim rečima, pored sezone posnih slava, na učestale pokušaje krađe ribe utiču i niske temperature. "Preko leta je teško ribu čuvati i transportovati, a tokom zime transport ribe nije problem, kao ni duže čuvanje", objašnjava Kumanović.

Od početka godine, prema Kumanovićevim rečima, ribočuvari preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili su i uništili 338 mreža ukupne dužine 7.700 metara.

Pored mreža zaplenjene su i uništene i veće količine drugog nedozvoljenog ribolovačkog pribora.

Kumanović ističe da su ribočuvari za protekle dve decenije, odnosno od osnivanja preduzeća "Južna Morava dva" zaplenili i uništili više od 300 kilometara mreža i brojna nedozvoljena sredstva za lov poput podvodnih pušaka, bubnjeva i crpaca.

Za protekle dve decenije, dodao je Kumanović, legitimisano je više od 300.000 lica, a ribočuvari su podneli protiv ribokradica oko 2.000 prekršajnih i krivičnih prijava.


#   post   Južna Morava   krađa   slava   Nikola Kumanović   ribočuvari   riba   Južna Morava 2 doo   ribokradice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima