Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hrabri policajac uhapsio opasnog lopova iz Makedonije

rssBookmark and Share

Leskovac 28.04.2011. Dušan Kocić

Duško S. je 26. aprila, oko 11.00 časova, došao do leskovačke pijace i maskiran kapuljačom i s pištoljem u ruci, ušao u menjačnicu ,,Blic’’, preteći radnici pištoljem, oteo pazar, potom izašao iz menjačnice, ali ga je u pokušaju bekstva sprečio policajac PU Leskovac u civilu, koji nije bio na službi

Osnovni sud u Leskovcu
Osnovni sud u Leskovcu

LESKOVAC - Leskovačka policija lišila je slobode i odredila meru zadržavanja Dušku S. (1981) državljaninu Republike Makedonije, koji je neprijavljen boravio na području grada Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo, više krivičnih dela krađa i nedozvoljeni prelazak državne granice.

Duško S. je 26. aprila oko 11.00 časova, došao do leskovačke pijace i maskiran kapuljačom i s pištoljem u ruci, ušao u menjačnicu "Blic". Tu je, preteći radnici pištoljem, oteo pazar. Potom je izašao iz menjačnice. U pokušaju bekstva sprečio ga je policajac PU Leskovac u civilu, koji nije bio na službi. Policajac je krenuo u poteru za Duškom i sustigao ga nakon stotinak metara. Osumnjičeni je uperio pištolj u policajca uz pretnju da će pucati. I pored opasnosti u kojoj se našao, policajac je savladao Duška S., oduzeo mu pištolj i priveo ga u policijsku stanicu.

Kasnije je ustanovljeno da je pištolj bio kopija pravog.

U radu sa Duškom S. policija je rasvetlila i više krivičnih dela krađa, jer je prilikom pretresa stambenih prostorija, u kojima je on boravio, pronađeno više ukarednih predmeta - elektromotora, motokultivator, hidrofor za vodu, motor za navodnjavanje i mašina za rezanje alata. Pronađene predmete policija je vratila vlasnicima.

Duško S. će u toku dana biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu.

 


#   Leskovac   policija   PU Leskovac   krivično delo   6. april
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima