Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lečili ga 163 dana, pa umro zbog polomljene noge

rssBookmark and Share

13.11.2013. Autor: Blic

U selu Štulac kod Vrnjačke Banje juče je sahranjan rudar Slobodan Milenkov (47) iz sela Ploče kod Bosilegrada. On je u Rudniku „Grot“ kod Vranja 24. maja zadobio teške povrede od kojih je, posle 163 dana lečenja, preminuo u nedelju na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu.

Lečili ga 163 dana, pa umro zbog polomljene noge

Skrhana bolom, porodica pokojnika za Slobodanovu smrt okrivljuje lekare Odeljenja ortopedije Zdravstvenog centra u Vranju, gde je Slobodan lečen prva četiri dana posle nesreće.

"Slobodan je sa prelomom butne kosti i sedam rebara primljen na ortopedsko odeljenje vranjske bolnice. Posle četiri dana lečenja samo butne kosti, po nalogu dr Slađana Marinkovića, prebačen je u Niš", priča bratanica Ana.

Ona dalje kaže da je bolesnik tokom lečenja u Nišu posle druge dijalize dobio sepsu, a da je potom 17. juna pao u komu, iz koje se probudio 3. septembra - posle 78 dana. Na pitanje zašto je porodica sve vreme ćutala, Ana objašnjava:

„Niko od njegovih najbližih nijednog trenutka nije mogao da poveruje da se danas umire od preloma noge ili rebara“. I Rade Vasilev iz Vranja, bliži rođak pokojnika, za Slobodanovu smrt okrivljuje lekare. On kaže da će ovakvu sumnju porodice potvrditi svaka zdravstvena komisija.

"Ja sa 99 odsto tvdim da je u ovom slučaju zatajila savest zdravstvenih radnika. Kako drukčije da objasnimo da se danas u Srbiji umire od preloma butne kosti i rebara", komentariše Vasilev.

Posle više poziva nekoliko brojeva u vranjskom Zdravstvenom centru, nažalost, nismo mogli dobiti dr Slađana Marinkovića. U Rudniku olova i cinka „Grot“, razgovarali smo sa upravnikom jame Miodragom Milikićem, koji je s nevericom primio vest da je Slobodan preminuo od preloma noge i rebara.

"To jeste bila teška telesna povreda, ali ne povreda opasna po život. Utoliko smo svi mi ovu vest primili s nevericom", kaže Milikić. Za sobom je ostavio dve ćerke, od devet i 12 godina.


#   Ana Marinković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima