Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačka policija uhapsila grupu falsifikatora

rssBookmark and Share

12.03.2011. Izvor: Tanjug

Službenici leskovačke policije uhapsili su i priveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu Bojana S. (35), Nikolu A. (23), Dragana D. (43), Nenada R. (30), Dejana S. (31) iz Vlasotinca i Nikolu R. (34), Dušana M. (35) i Tamaru N. (38) iz Niša zbog postojanja osnovane sumnje da su na području tog grada izvršili više krivičnih dela prevare i falsifikovanje novca, saopšteno je danas iz MUP-a.

Leskovačka policija uhapsila grupu falsifikatora
LESKOVAC -Policija sumnja da su u februaru, Bojan S, Dragan D, Nikola A. i Nenad R, prilikom kupovine putničkog vozila marke "BMV", vlasnika vozila doveli u zabludu i iznos kupoprodajne cene platili sa 18 falsifikovanih novčanica u apoenima od 200 evra.

Policija je oduzela novčanice, za koje je tokom veštačenja kod Narodne banke Srbije utvrđeno da su falsifikovane.

Vozilo koje su kupili policija je pronašla u Subotici i isto će biti vraćeno vlasniku. Sumnja se i da je Bojan S. poljoprivrednom proizvođaču iz Leskovca, na ime kupljenih poljoprivrednih proizvoda, iznos kupoprodajne cene platio sa četiri falsifikovane novčanice u apoenima od 200 evra.

Početkom marta, Bojan S. je na osnovu prethodnog dogovora, Dejanu S. dao 15 falsifikovanih novčanica, kako bi ih isti stavio u opticaj zamenom kod ovlašćenih menjača na području Leskovca, a da mu za svaku stavljenu novčanicu u opticaj za uzvrat da novac u vrednosti od 100 evra.

Zamenu novčanica i stavljanje istih u opticaj po po nalogu Nikole R. u menjačnicama u Leskovcu, vršili su po Dušan M. i Tamara N, navedeno je u saopštenju.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima