Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladić uhapšen dok je pljačkao knjižaru

rssBookmark and Share

22.02.2016. Južna Srbija Info

Kako je saopštila PU Niš, policija je uhapsila I. V. starog 21 godinu iz Niša, dok je obijao knjižaru i pokušavao da iznese ukradenu torbu.

Mladić uhapšen dok je pljačkao knjižaru

Kako prenosi „Blic“, on je prošle godine osuđen na pet godina zatvora jer je sa bratom J.N. (26) opljačkao zlataru „Celje“ u centru Niša odakle su ukrali nakit vredan 16, 5 miliona dinara. Oni su osuđeni po sporazumu o priznanju krivice koji su sklopili sa tužilaštvom, nakon što su pristali da vrate ukradeno zlato koje su bili sakrili.

Braća su zbog načina vršenja krađa i spretnog veranja po krovovima dobili nadimak „spajdermeni“.

I.V. je kriminalnu karijeru započeo još pre sedam godina kao maloletnik kada je obio dve zlatare u centru Niša iz kojih je odneo oko 3, 2 miliona dinara. U jednu od zlatara ušao je preko krova. Nekoliko godina kasnije policija pokušavala da ga uhapsi sa bratom u stanu u Panteleju, gde je takođe pokazao veštinu veranja po krovovima prethodno bacajući na policiju delove nameštaja i frižider, pa su sa najvišeg dela zgrade skinuti uz pomoć vatrogasne platforme.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

 


#   policija   hapšenje   pljačka   obijanje   PU Niš   knjižara   Spajdermen   I.V.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima