Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Merdaru u bunkeru kampera pronađeno oko 25 kilograma marihuane, dve puške, samostrel, municija

rssBookmark and Share

Merdare 18.10.2019. Južna Srbija Info

Carinici su,17. oktobra u saradnji sa policijom, na kontrolnom punktu Merdare zaplenili oko 25 kilograma marihuane, dve puške, pištolj, 370 metaka za automatsku pušku, tri okvira pištoljske municije, samostrel, 10 kilograma rezanog duvana i 285 paklica cigareta.

Na Merdaru u bunkeru kampera pronađeno oko 25 kilograma marihuane, dve puške, samostrel, municija

Marihuanu, oružje, municiju, duvan i cigarete pokušao je da prokrijumčari 59-godišnji nemački državljanin, koji je na punkt Merdare došao iz pravca Kosova i Metohije "reno kamperom" nemačkih registarskih oznaka sa prikolicom.

Putovao je sam sa svojim psom i prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi, osim ličnog prtljaga, da je boravio u Albaniji i da se vraća u Nemačku, saopštila je Uprava carina.

Prilikom detaljne kontrole koja je ipak usledila, na vozilu je otkriven specijalno konstruisani bunker ispod kreveta za spavanje, iz koga su najpre izvađena tri velika plastična džaka napunjena sa 25 manjih kesa marihuane, potom i jedan "kalašnjikov", jedna malokalibarska puška, pištolj sa tri okvira municije, akten tašna sa 370 metaka za automatsku pušku, samostrel, 10 kilograma rezanog duvana i 285 paklica cigareta.

Nemačkog državljanina, marihuanu, oružje, municiju, duvan i cigarete preuzeće policija i tužilaštvo.


#   policija   droga   MUP RS   Merdare   carina   Uprava carina   oružje   Granični prelaz   administrativna linija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima