Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakit vredan skoro milion dinara na Gradini, 25 hiljada neprijavljenih funti na Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 10.08.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 8. avgusta 2020. godine u dva slučaja na prelazu Gradina zaplenili oko 800 grama zlatnog nakita vrednog gotovo milion dinara. Istog dana godine na prelazu Preševo, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25.000 britanskih funti.

Nakit vredan skoro milion dinara na Gradini, 25 hiljada neprijavljenih funti na Preševu

Prvi prekršaj otkriven je oko 08:00 časova, kada je na ulazu u zemlju za carinsku kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim je četvoročlana porodica bugarskih državljana putovala ka Nemačkoj.

Mada su tvrdili da nemaju ništa osim ličnog prtljaga, prilikom detaljne kontrole je u torbi kod 32-godišnje putnice pronađeno gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Preko 20 ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša procenjeno je na oko 600.000 dinara.

Samo pola sata ranije neprijavljeni zlatni nakit pronanađen je i prilikom detaljne kontrole „mercedesa“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je takođe ka Nemačkoj putovala petočlana porodica bugarskih državljana.

Ovoga puta preko 20 komada različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 300 grama, carinici su pronašli u ladici ispred suvozačkog sedišta i u pregradi za dokumenta između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Kao vlasnica neprijavljenog zlata, čija je vrednost procenjena na oko 330.000 dinara, prijavila se 36-godišnja putnica, protiv koje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Carinici su 8. avgusta 2020. godine na prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25.000 britanskih funti.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu došao mercedes britanskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao albanski državljanin.

Komentara: 0


#   Preševo   Gradina   carina   nakit   zlato   devize   funte engleska   zlatan nakit
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima