Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Obaranje pešaka nije prekršaj?

rssBookmark and Share

27.03.2011. Izvor: B92

Nišlija Borivoje Ugrinović, koji je sa maloletnim sinom oboren na pešačkom prelazu u centru grada, već devet meseci pokušava da dođe do pravde.

Iako je vozač automobila naleteo na njih, policajac koji je obavljao uviđaj nije registrovao čak ni saobraćajni prekršaj.

Niš: Obaranje pešaka nije prekršaj?

Niš -- U međuvremenu je protiv Ugrinovića podneta i prekršajna prijava za narušavanje javnog reda i mira, dok je postupak za sankcionisanje nesavesnog vozača i policajca koji je napravio propust, pokrenut tek naknadno.

Na Borivoja Ugrinovića i njegovog maloletnog sina juna prošle godine naleteo je vozač automobila na pešačkom prelazu ispred njihovog stana. Hitna pomoć i policija su brzo stigli ali je policajac koji obavljao uviđaj procenio da nema elemenata saobraćajne nezgode.

Komisija za rešavanje pritužbi Policijske uprave u Nišu utvrdila je da je ponašanje, rad i službeno postupanje policijskog službenika bilo neprofesionalno. Ipak ni on, a ni vozač nisu odmah sankcionisani dok je protiv pešaka koji je oboren na pešačkom prelazu podneta prijava za narušavanje javnog reda i mira.

Načelnik saobraćajne policije u Nišu, Dragan Pešić, objašnjava da se propust dogodio zbog toga što u ovom udesu nije bilo materijalne štete i povređenih. On kaže da je propust policajca to što nije podneo prekršajnu prijavu protiv nesavesnog vozača.

Kazna za ovakve prekršaje je oduzimanje vozačke dozvole, a Ugrinović će sa prikupljenom dokumentacijom zaštitu svojih prava pokušati da ostvari na sudu.


#   policija   Hitna pomoć   Dragan Pešić   prekršajna prijava   vozačke dozvole
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima