Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novinarka: Zaštitite mi porodicu!

rssBookmark and Share

Vranje 30.09.2012. Autor: Kurir

Tanja Janković (34), novinarka televizije B92, kaže za Kurir da strahuje za svoj i život svoje porodice i traži zaštitu države. Podsetimo, nju, njenog oca Zorana, sestru Bojanu i zeta Darka Sekulića pretukli su inspektor PU Vranje Nenad Jovanović i još desetorica muškaraca. Napad se dogodio pre sedam dana na svadbi Jankovićevih rođaka u Vranju. Tanja, Zoran, Bojana i Darko tada su teško povređeni, a motiv napada je, najverovatnije, Jankovićkino konstantno pisanje o propustima u radu vranjske policije.

Novinarka: Zaštitite mi porodicu!

-Istraga je u toku. Međutim, iako postoje snimci koji dokazuju torturu, u izveštaju koji je potpisao načelnik PU Vranje Slađan Velinović napisana je neistina i odbačen je kao netačan. U međuvremenu, niko od napadača nije priveden, a inspektor Jovanović i dalje radi - rekla je Jankovićeva.

Zbog lažnog izveštaja o ovom incidentu slučaj je preuzela unutrašnja kontrola MUP Srbije. Na zahtev Tanje Janković o svemu je obavešten i zaštitnik građana Saša Janković.

-Mnogo sam zabrinuta zbog svega. Otac mi je još u teškom stanju. On je u Urgentnom centru i u kritičnom stanju čeka na operaciju. Pošto je srčani bolesnik, pitanje je kako će se probuditi iz anestezije - kaže Jankovićeva.

Zar su oni jači od zakona?

-Pitam se da li su inspektor Janković i načelnik Velinović jači od zakona, ministra policije i države. Da li uopšte postoji institucija koja može da zaštiti mene i moju porodicu? Dok se sve ovo dešava, načelnik Velinović je na Krfu bez odobrenja i naloga za službeni put. Na ovaj način šalje se poruka svim poštenim ljudima u Vranju da se ne bune i da ćute na nasilje - ogorčeno kaže novinarka.


#   Vranje   Saša Janković   zaštitnik građana   Slađan Velinović   PU Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima