Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oči u oči s lopovom: krao drva iz dvorišta, ulovila ga vlasnica, a on je oterao

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.10.2013. Autor: Telegraf

Slavica Zlatanović iz Prokuplja, obilazeći svoju vikendicu u prokupačkom selu Gornja Toponica, zatekla je M. S. ( 62) iz Donje Toponice, kako joj krade drva iz dvorišta! Uplašeno ga je upitala šta to radi, kad se lopov drznuo da joj odbrusi.

Oči u oči s lopovom: krao drva iz dvorišta, ulovila ga vlasnica, a on je oterao

- Videla sam parkiran kultivator bez tablica ispred dvorišta. Prikolica je bila skoro puna mojih naseckanih drva, a trag je vodio do ostave za drva. Kada sam prišla videla sam krupnijeg čoveka u maskirnoj jakni kako u rukama iznosi drva. Upitala sam ga šta to radi, a on mi je drsko odgovorio da bežim odatle - priča još uvek u čudu Slavica.

Ona dodaje da se pomerila i ušla u kola, jer nije smela da reaguje pošto je bila sama.

- Krenula sam nazad u nameri da pronađem policijsku patrolu. Nisam smela da se upustam u dalju raspravu s njim. Ubrzo sam naišla na saobraćajnog policajca. Kada sam se posle dvadesetak minuta s policijom vratila u svoje dvorište, lopova nije bilo – dodaje ona i naglašava da se sve desilo oko 16 sati u sred bela dana.

Policija je operativnim putem ubrzo identifikovala lopova, posetila ga, ali je on drsko dogovorio da bez sudskog naloga ne mogu da uđu u njegovu kuću! Poslat mu je poziv da se javi na razgovor u policijsku stanicu u Beloljinu, gde je M. S. tvrdio da je drva dobio od brata!

Najgore od svega je to što je u pitanju krađa malih vrednosti i što oštećeni samo može privatno da goni lopova, pa se ovakve situacije dešavaju gotovo svakodnevno. Posebno sada, kada su u porastu krađe drva za ogrev.


#   Prokuplje   Donja Toponica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima