Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkrivena improvizovana laboratorija za kanabis u Mramoru kod Niša - uhapšeno sedam osoba

rssBookmark and Share

Niš 20.01.2022. Južna Srbija Info

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Policijskih uprava u Nišu i Kraljevu, u mestu Mramor na Mramorskom brdu kod Niša, otkrili improvizovanu laboratoriju za uzgajanje kanabisa i tom prilikom uhapsili sedam osoba.

Otkrivena improvizovana laboratorija za kanabis u Mramoru kod Niša - uhapšeno sedam osoba

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je posetio lokaciju na kojoj je pronađena laboratorija, pohvalio je rad policijskih službenika i naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh, a da je otkrivanje ilegalnih laboratorija velika pobeda jer na taj način sprečavamo proizvodnju droge i spasavamo živote naše dece i naših građana.

Jedan od glavnih prioriteta našeg rada je borba protiv narko-dilera. Naš zadatak je da uhapsimo i najsitnijeg dilera koji prodaje gram droge, ali i da delujemo operativno i fokusiramo se na otkrivanje ilegalnih laboratorija, jer je na nama da učinimo sve da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, ali i ona koja se uveze, nikad ne stigne na naše ulice, rekao je Vulin.

Poruka je, kako je istakao Vulin, jasna – Srbija neće biti pogodno tle za narko-dilere i u našoj zemlji se neće osećati ni prijatno ni bezbedno, hapsićemo ih i sklanjati sa ulica.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila B. U. (1987), A. T. (1996), P. M. (1968), Ž. M. (1970), D. K. (1975), D. N. (1987) i N. J. (1999).

Policija je pretresom stana u Mramoru pronašla u više prostorija ukupno 1.220 biljaka kanabisa u sirovom stanju, kao i 10,5 kilograma marihuane.

Takođe, kod osumnjičenog D. K. pronađeno je 25 komada municije i 2.200 evra, dok je pretresom stana i drugih prostorija u Mrčajevcima, koje on koristi, pronađen pištolj, samostrel i manja količina kanabisa, zbog čega se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod D. N. policija je pronašla 800 evra i 33.400 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju.


#   Niš   MUP RS   Mramor   kanabis   PU Niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima