Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

OTKRIVENA PLANTAŽA: Marihuana sakrivena kukuruzom

rssBookmark and Share

Gadžin Han 09.07.2015. Niške Vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u nastavku akcije na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima, u ataru sela u okolini Gadžinog Hana, na privatnom posedu, pronašli 85 biljaka kanabisa u ukupnoj težini od oko 33,5 kilograma marihuane i uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ilustracija
Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I. N. (44), A. G. (43), A. A. (27) iz Niša, kao i D. F. (22) iz okoline Gadžinog Hana, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Postoje osnovi sumnje da je I. N., organizovao nabavku semena biljne kulture ''kanabis sativa'' i zajedno sa A. G. i A. A. proizvodio veću količine marihuane.

Takođe se sumnja da je I. N., u januaru 2015 godine, predao sto semenki kanabisa D. F., davajući mu instrukcije o organizovanju sadnje i uzgoja marihuane, radi dalje proizvodnje i prodaje, objašnjavaju u policiji.

Pronađena marihuana je uzgajana, između poljoprivrednih kultura, u produžetku dvorišta porodičnog domaćinstva vlasništva D. F.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.


#   hapšenje   marihuana   Gadžin Han   Policijska uprava   prodaja   kukuruz   PU Niš   uzgoj   A.A.     krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima