Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piromanima još dva meseca zatvora

rssBookmark and Share

20.02.2013. Autor: K.K.

Osmorica Vranjanaca, osumnjičenih za seriju paljevina automobila i objekata u tom gradu, ostaće u pritvoru još dva meseca. Istraga protiv njih proširena je na još pet zasad nerasvetljenih slučajeva podmetanja požara na automobilima lokalnih javnih ličnosti, potvrdio je za Telegraf.rs branilac četvorice osumnjičenih, advokat Slobodan Nešić.

Piromanima još dva meseca zatvora
- Sada žele da ih povežu sa novim paljevinama. Pominju se u istrazi novi osumnjičeni. Jednostavno, čini se da neko želi da iskoristi situaciju i očisti fioke, iako dokaza nema ni za ova dela za koja ih sada sumnjiče – kazao je Nešić.

Podsećanja radi, Miloš Mladenović zv. Žaba (25), Miloš Anđelković zv. Anđel (23), Miloš Cvetković zv. Banjurac (23), Miloš Popović zv. Pakman (23), Velimir Vukoslavović zv. Velja (30), Božidar Stojanović poznatiji kao Boža Karadnik (26), Sava Stanisavljević (21) i Dejan Nikolić zv. Kantar (33), svi iz Vranja, uhapšeni su 28. decembra otkad se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora.

Sumnjiče se za paljevine vozila gradonačelnika Vranja i lidera SPS Zorana Antića, biznismena Slađana Bogatinovića, Trifuna Dokovskog i Nenada Mitića, podmetanje požara u kući jednog od osumnjičenih radi naplate štete od osiguranja. Takođe, za paljevinu automobila gradskog većnika i genseka SPS Branimira Stojančića, te diskoteke “Paladium” i gradskog pozorišta i siledžijstvo.

Iako branioci osumnjičenih ponavljaju kako protiv njihovih klijenata nema dokaza, vanraspravno veće Osnovnog suda u Vranju (predsedavala sudija Ljubinka Veličković) ignorisalo je primedbe iz Apelacionog suda u Nišu da preispita prvobitnu odluku o produženju pritvora, uz obrazloženje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, “mogli ometati vođenje krivičnog postupka uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače izvršenih krivičnih dela”.

Advokat Dragan Nikolić, branilac odbornika SNS Miloša Mladenovića, koji je uz piromaniju osumnjičenog i za nasilničko ponašanje, upozorava da je Apelacioni sud u Nišu “naveo razloge iz kojih se vidi da je rešenje vranjskog suda o produžetku pritvora besmisleno”.

- Onda su u Vranju opet doneli isto rešenje, pozivajući se na navodno saslušanje dodatnih svedoka, iako u ovom predmetu više nema svedoka koje treba saslušati – navodi Nikolić.

Sudsko veće, ipak, navodi da nije saslušan još jedan svedok u istražnom postupku na koga bi osumnjičeni u slučaju puštanja na slobodu, prema mišljenju veća, “mogli uticati i tako ometati vođenje krivičnog postupka”.

Policija je Osnovnom tužilaštvu i istražnom sudiji Osnovnog suda kao dokaz protiv osumnjičenih dostavila DNK i dokaze prikupljene veštačenjem baznih stanica mobilne telefonije o komunikaciji među osumnjičenima pre, u vreme i nakon izvršenja krivičnih dela.


#   Dragan Nikolić   apelacioni sud   nasilničko ponašanje   Miloš Cvetković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima