Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пироманима још два месеца затвора

rssBookmark and Share

20.02.2013. Autor: K.K.

Осморица Врањанаца, осумњичених за серију паљевина аутомобила и објеката у том граду, остаће у притвору још два месеца. Истрага против њих проширена је на још пет засад нерасветљених случајева подметања пожара на аутомобилима локалних јавних личности, потврдио је за Телеграф.рс бранилац четворице осумњичених, адвокат Слободан Нешић.

Пироманима још два месеца затвора
- Сада желе да их повежу са новим паљевинама. Помињу се у истрази нови осумњичени. Једноставно, чини се да неко жели да искористи ситуацију и очисти фиоке, иако доказа нема ни за ова дела за која их сада сумњиче – казао је Нешић.

Подсећања ради, Милош Младеновић зв. Жаба (25), Милош Анђелковић зв. Анђел (23), Милош Цветковић зв. Бањурац (23), Милош Поповић зв. Пакман (23), Велимир Вукославовић зв. Веља (30), Божидар Стојановић познатији као Божа Карадник (26), Сава Станисављевић (21) и Дејан Николић зв. Кантар (33), сви из Врања, ухапшени су 28. децембра откад се налазе у притвору Окружног затвора.

Сумњиче се за паљевине возила градоначелника Врања и лидера СПС Зорана Антића, бизнисмена Слађана Богатиновића, Трифуна Доковског и Ненада Митића, подметање пожара у кући једног од осумњичених ради наплате штете од осигурања. Такође, за паљевину аутомобила градског већника и генсека СПС Бранимира Стојанчића, те дискотеке “Паладиум” и градског позоришта и силеџијство.

Иако браниоци осумњичених понављају како против њихових клијената нема доказа, ванрасправно веће Основног суда у Врању (председавала судија Љубинка Величковић) игнорисало је примедбе из Апелационог суда у Нишу да преиспита првобитну одлуку о продужењу притвора, уз образложење да би осумњичени, уколико би се нашли на слободи, “могли ометати вођење кривичног поступка утицањем на сведоке, саучеснике или прикриваче извршених кривичних дела”.

Адвокат Драган Николић, бранилац одборника СНС Милоша Младеновића, који је уз пироманију осумњиченог и за насилничко понашање, упозорава да је Апелациони суд у Нишу “навео разлоге из којих се види да је решење врањског суда о продужетку притвора бесмислено”.

- Онда су у Врању опет донели исто решење, позивајући се на наводно саслушање додатних сведока, иако у овом предмету више нема сведока које треба саслушати – наводи Николић.

Судско веће, ипак, наводи да није саслушан још један сведок у истражном поступку на кога би осумњичени у случају пуштања на слободу, према мишљењу већа, “могли утицати и тако ометати вођење кривичног поступка”.

Полиција је Основном тужилаштву и истражном судији Основног суда као доказ против осумњичених доставила ДНК и доказе прикупљене вештачењем базних станица мобилне телефоније о комуникацији међу осумњиченима пре, у време и након извршења кривичних дела.


#   Драган Николић   апелациони суд   насилничко понашање   Милош Цветковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима