Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija na Gradini uhapsila dvojicu Nišlija zbog šverca 1,7 kilograma ekstazija

rssBookmark and Share

Gradina 12.10.2017. Južna Srbija Info

Carinici su 10. oktobra 2017. godine na graničnom prelazu Gradina, na osnovu informacije dobijene od BIA, u saradnji sa policijom zaplenili preko 1,7 kilograma tableta ekstazija.

Policija na Gradini uhapsila dvojicu Nišlija zbog šverca 1,7 kilograma ekstazija

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju zaustavljen automobil „Škoda Fabia“ niških registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica državljana Srbije. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, odgovorili su da nemaju ništa i da su privatnim poslom boravili u Sofiji.
 
Već na samom početku detaljnog pregleda, u prtljažniku automobila je u priboru za prvu pomoć pored standardnog sadržaja, zavoja i flastera, pronađena i PVC kesa sa nešto više od 400 grama sintetičkog psihoaktivnog narkotika – tableta ekstazija žute boje sa natpisom „Dom Perignon“.

Upravo zbog toga je nastavljena dalja pretraga ostalih fabričkih šupljina automobila i opreme u njemu. Prilikom pregleda boce za protivpožarnu zaštitu carinik je uočio, da je pritisak u njoj 0 bara, što je ukazivalo na to da je prazna.

Sumnju je pojačalo i njeno protresanje, pri čemu se čuo čudan zvuk koji svakako nije karakterističan za protivpožarni prah. Ispostavilo se da je protipožarni aparat ispunjen sa preko 1.300 grama ekstazija žute i roze boje na kojima je takođe bio utisnut natpis „Dom Perignon“.

Drogu, automobil i dvojicu Nišlija, od kojih jedan ima 42, a drugi 47 godina preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Komentara: 0


#   policija   MUP RS   Gradina   carina   krijumčarenje   BIA   Granični prelaz   ekstazi   Nišlije
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}