Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle 9 meseci slobode ponovo u istom zatvoru u kojem je proveo 27 godina

rssBookmark and Share

17.11.2013. Autor: Blic

Vučko Manojlović (68), najpoznatiji srpski osuđenik na smrt, od juče je zbog sumnje da je silovao Lj. M. (48) iz Niša ponovo u niškom Kazneno-popravnom zavodu gde je bio 27 godina i odakle je izašao u februaru posle pomilovanja koje je potpisao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Manojlovića je u pritvor od 30 dana poslao sudija za pripremni postupak Mirko Drašković, koji ga je juče saslušao jer ga je u četvrtak prijavila za napad spremačica koja je radila u njegovoj kući.

- Manojlović je više puta zameniku višeg javnog tužioca Branislavu Lukiću ponovio da nije silovao Lj. M. Kaže da je bila kod njega, ali da nikakvog fizičkog kontakta nije bilo. Predložio sam da bude u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom i zabranom kontakata sa svedocima i oštećenom, ali je to odbijeno - izjavio je juče za „Blic“ Manojlovićev branilac Momčilo Kovačević.

Nišlijka Lj. M. kaže da će pred sudom svedočiti da je Manojlović nije silovao i dodaje da je po policijskom naređenju pregledana na sudskoj medicini u Nišu.

- On je bio te večeri nasilan prema meni, jer je bio pijan. Bila sam jako uplašena za svoj život. Lično ga neću tužiti jer mi ga je žao - priča ona i dodaje da su lažne optužbe njegove familije da ga je terala da joj prepiše kuću i plac.

Milan Manojlović, brat od strica osumnjičenog, napominje da se Lj. M. hvalila da će joj pokloniti kuću.

- Moj brat nije uradio kako treba. Opet je osramotio i sebe i upropastio je celu porodicu - kaže brat.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima