Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Požari podmetnuti, piromani pohapšeni

rssBookmark and Share

Vranje 28.05.2014. Beta

Tri požara izbila za 45 minuta u Vranju. Dva namerno podmetnuta, dok se uzrok jednog još utvrđuje, tvrdi policija

Požari podmetnuti, piromani pohapšeni

U policijskom saopštenju se navodi da je u 2.50 posle ponoći izbio požar u barakama koje su vlasništvo Javnog preduzeća "Komrad", a koje su date pod zakup trojici privatnih lica u ograđenom prostoru na pijaci "Tekija", koji se proširio na još tri barake u privatnom vlasništvu na kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

Požar je na pijaci zahvatio 60 kvadrata prostora, uzrok požara se utvrđuje, pri čemu postoji sumnja da je u pitanju spoj na elektroinstalacijama.

U 3.20 izbio je požar na auto-dromu luna-parka "Gaga" koji se nalazi u Sportskom centru u Vranju, u kome je izgorelo pet automobila sa autodroma, četiri automobila je oštećeno, a vatra je zahvatila i trambolinu, kao i ciradu kojom je prekriven auto-drom.

Policija je saopštila da je utvrđeno da je ovaj požar namerno izazvan, kao i da je po ovlašćenju zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju osumnjičenima za podmetanje požara S. C. (28) i I. N. (26) iz Vranja doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

U 3.35 posle ponoći počeo je da gori i improvizovani letnjikovac u Ulici Proleterskih brigada za koji se takođe sumnja da je namerno izazvan.

Improvizovani letnjikovac, manju baraku od trske, napravili su sami stanari stambenog bloka u Proleterskih brigada i u njoj nije bilo ničega osim drvenog stola i klupa za sedenje.

Policija u Vranju je saopštila da se, s obzirom da nije došlo do ugrožavanja ljudi i imovine, dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju izjasnio da povodom tog slučaja nema elemenata krivičnog dela.


#   Vranje   hapšenje   požar   vatrogasci   piromani   materijalna šteta   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima