Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Priveden muškarac zbog incidenta na uskršnjoj akciji SNS u Nišu, opozicija demantuje da je napadač iz njihovih redova

rssBookmark and Share

Niš 27.04.2019. Južna Srbija Info

Na osnovu snimka sigurnosnih kamera, niška policija je identifikovala i privela muškarca (37) koji je danas, tokom uskršnje akcije kod pijace u Knjaževačkoj, napao aktiviste OO SNS Pantelej i prolaznike.

On se sumnjiči da je na štandu Srpske napredne stranke danas pre podne tokom uskršnje akcije pantelejskih naprednjaka na pijaci u naselju Durlan, napravio incident

Protiv osumnjičenog muškarca (37), biće podneta krivična prijava, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo, ugrožavanje sigurnosti, dodaju u policiji.

SNS: Eskalacija nasilja

U današnjem saopštenju GrO SNS Nu Nišu, stoji da je muškarac napao aktiviste kod durlanske pijace, šutirao štand, vređao i gurao prolaznike.

Takođe naprednjaci izražavaju sumnju, "da je napad očigledno eskalacija mržnje koju lideri "Saveza za Srbiju" proteklih meseci šire, promovišući fizičke napade i nasilje prema institucijama i pojedincima, pogotovo, napade na aktiviste i građane".

SzS: Nemamo nikakve veze sa bilo kakvim nasiljem

Nakon saopštenja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu, usledila je reakcija Demokratske stranke u ime "Saveza za Srbiju", kao i Narodne stranke - Niš.

Odgovarajući na optužbe da je Savez za Srbiju inspirisao napad, lider niških demokrata i jedan od čelnika gradskog SzS Miodrag Stanković kaže, "da je u pitanju jedna od mnogih "manipulacija" Srpske napredne stranke".

"Demokratska stranka i Savez za Srbiju nemaju nikakve veze sa bilo kojim vidom nasilja. To može da bude samo autoprojekcija SNS. Atmosferu netrpeljivosti i seme razdora sigurno ne širi DS i SzS i opozicija. Oni koji imaju instrumente i mehanizme vlasti mogu tako nešto i da rade", navodi Stanković.

Narodna stranka osuđuje nasilje

"Narodna stranka osuđuje svaku vrstu nasilja, od upada naprednjačkih provokatora i batinaša na mirni skup "1 od 5 miliona", do današnjeg, navodnog napada na aktiviste SNS-a".

"Tenzije u društvu, koje svakodnevno stvara vladajući režim, moraju da se prevaziđu, pre svega dijalogom", kažu iz Narodne stranke i pozivaju sve političke akatere da se uzdrže od svakog nasilja, pogotovu u vreme vaskršnjih praznika.


#   Niš   DS   SNS   hapšenje   pijaca   krivična prijava   Miodrag Stanković   PU Niš   Durlan   krivično delo   Narodna stranka   Savez za Srbiju
@demokrate @sns_srbija @Mikica_S @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima