Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedna osoba poginula u eksploziji u Aleksincu

rssBookmark and Share

03.04.2010. Tanjug

Jedna osoba poginula u eksploziji u Aleksincu
Jedna osoba je poginula u jakoj eksploziji u Aleksincu, u dvorištu kuće u ulici Drakčeta Milovanovića, saopštila je danas niška policija.

Zamenik predsednika Višeg suda u Nišu Saša Dujaković rekao je agenciji Tanjug da se utvrđuje identitet stradalog i uzroci eksplozije koja je uznemirila Aleksinčane sinoć oko 20 časova.

Eksplozija se dogodila u dvorištu kuće u ulici Drakčeta Milovanovića 86, a od snažne detonacije popucala su stakla na okolnim objektima, rekao je Dujaković.

Telo stradalog upućeno je na obdukciju. Nastradali je u eksploziji raznet tako da nije bilo moguće utvrditi njegov identitet. Eksplozivna naprava je najverovatnije eksplodirala u rukama nastradalog usled nestručnog rukovanja.


Nastradao u Aleksincu na Veliki petak

Raznet u eksploziji na ulici

Blic: B. Janačković | Foto: B. J. |

Identitet muškaraca koji je nastradao u eksploziji bombe 2. aprila uveče u Aleksincu, još nije zvanično potvrđen. Strahovita detonacija eksplozivne naprave načinjene najverovatnije od TNT-a, koja se desila oko 20 časova iza kuća broj 86 i 88 u Ulici Drakčeta Milovanovića, razbacala je komade tela nastradalog po Sokaku ratnih vojnih invalida, po dvorištima i krovovima okolnih kuća, što gotovo onemogućava njegovu vizuelnu identifikaciju.

Policija još nije saopštila identitet muškarca koji je nastradao u eksploziji

- Začuo se strašan tresak. Popucala su stakla na kući. Dim se pojavio na ulici. Kada je došla policija videli su delove tela svuda naokolo po ulici i dvorištima u krugu od petnaestak metara - kaže za „Blic“ Andra Radić čija se kuća nalazi dvadesetak metara od mesta eksplozije.

Prema nađenim tragovima, bomba je najverovatnije eksplodirala iza kuće u izgradnji u Ulici Drakčeta Milovanovića 88, u kojoj niko ne živi, dok je telo, poneto silinom udarnog talasa, prebačeno preko ograde u susedno dvorište kuće broj 86. Od nastradalog je, prema očevicima, ostao samo deo trupa sa nogama do kolena. Jednoj ženi iz komšiluka, svedoče meštani, deo tela uleteo je kroz prozor i pao pored troseda.

I narednog jutra na mestu eksplozije vidljivi su jezivi tragovi: delovi tela po zemljanom sokaku, dok na drveću vise ostaci garderobe... Penzioner Radivoje Marković, ispod čije trešnje je nađeno telo nastradalog, kaže da su se spremali da sa unučićima idu u crkvu kada se čula strašna eksplozija.

- Cela kuća se zatresla, puklo je jače nego kada je bilo bombardovanje. Srećom da su deca bila unutra jer su do sumraka bila u dvorištu. Sreća da su se spremala da idu u crkvu, inače bi bila u dvorištu - kaže on.

Eksplozija se čula u celom Aleksincu, u krugu od nekoliko kilometara. Prolaznik Predrag Gojković kaže da ga je eksplozija podigla sa bicikla „kao da je list“, iako je bio udaljen stotinak metara u susednoj ulici Mome Popovića. On kaže da se na mestu eksplozije „podigla velika crvena pečurka od dima i vatre“.

Policija i istražni organi još su uzdržani oko procene da li se radi o nastavku obračuna zavađenih aleksinačkih kriminalnih gangova. Da li je nastradali napravio kobnu grešku prilikom rukovanja eksplozivom, da li se noseći bombu sapleo, pa mu je bomba ispala ili je u pitanju neki sasvim drugi scenario - utvrdiće istraga. Istražitelje je, kako nezvanično saznajemo, zbunio veliki broj dokumenata koji je nađen kod nastradalog - lična karta, nekoliko platnih kartica, a upućeni smatraju da je to previše dokumentacije za nekog ko je nameravao da nekome podmetne bombu.

Nastradali - bivši vojnik?

Kako nezvanično saznajemo, dokumenta nađena kod nastradalog su glasila na izvesnog S. M. (35). Pretpostavlja se da se radi o bivšem vojniku, na šta ukazuje i jedna vojna potvrda pronađena među dokumentacijom kod njega.



#   policija   Veliki petak   lična karta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima