Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Robu sa KiM za butik u Štutgartu krijumčario u autobusu

rssBookmark and Share

Merdare 29.04.2018. Južna Srbija Info

Carinici su prošlog utorka, na ulaznoj strani kontrolnog punkta Merdare, sprečili putnika da u autobusu prokrijumčari garderobu, patike, satove i drugu robu za koju postoji sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Robu sa KiM za butik  u Štutgartu krijumčario u autobusu

Prekršaj je otkriven u autobusu nemačkih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Priština - Berlin.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave za kontrolu, svi u autobusu su odgovorili odrično.

Međutim, detaljnim pregledom prtljažnika, u 5 torbi je otkrivena veća količina krijumčarene robe koja je bila kamuflirana starim stvarima. Radi se o neprijavljenom tovaru raznih odevnih predmeta zvučnih imena, ali sumnjivog porekla.

Kao vlasnik neprijavljenog tovara javio se 47-godišnji putnik romske nacionalnosti iz Peći, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

Kako je naveo, robu je kupio na pijaci u Kosovom Polju i u nekoliko prodavnica u Prištini, a nosio je za brata koji ima butik u Štutgartu.

U zaplenjenom tovaru nalazilo se skoro 100 gornjih i donjih delova trenerki („najk“, „fila“, „guči“), nešto više od 60 muških kaiševa („barberi“, „armani“, „mercedes“), 40 pari patika („najk“ i „adidas“), oko 40 pari naočara za sunce („rejban“, „prada“, „luj viton“), 20 kačketa (“BMW“, „tomi hilfinger“ „puma“), 9 satova sa nazivom „roleks“ i gotovo 70 pari muških čarapa.


#   Kosovo i Metohija   Merdare   Priština   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   garderoba   intelektualna svojina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima