Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaplena "falš" etiketa poznatog brenda za "falš" garderobu

rssBookmark and Share

Gradina 07.02.2021. Južna Srbija Info

Carinici su 3. februara 2021. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 1.200 platnenih i kartonskih etiketa robne marke „zara”, koje bi najverovatnije poslužile lažnom brendiranju, odnosno falsifikovanju odeće poznatog španskog proizvođača.

Zaplena "falš" etiketa poznatog brenda za "falš" garderobu

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus pirotskih registarskih oznaka, sa 14 putnika.

Vozač je objasnio da je reč o zamenskom autobusu koji prevozi putnike ka Novom Pazaru iz Bugarske, gde je autobus kojim su putovali iz  Istanbula ostao u kvaru.

Prilikom pregleda boksa za prtljag putnika carinici su pored kofera i torbi pronašli i kartonsku kutiju koja je naizgled bila puna papirnih etiketa jedne domaće robne marke, koja kod Uprave carina nema podnet zahtev o zaštiti prava intelektualne svojine.

Međutim, etiketama domaćeg brenda zapravo su bile sakrivene etikete robne marke „zara“.

Kao vlasnik neprijavljene kutije sa spornim etiketama prijavio se 43-godišnji putnik autobusa iz Novog Pazara.

On je carinicima rekao da je reč o pošiljci koju je za izvesnu sumu novca pristao da ponese iz Turske za nekoga u Novom Pazaru.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   konferencija   Granični prelaz   garderoba   intelektualna svojina   etiketa   bar kod   Zara konfekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima