Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sahranjen ubijeni Ljubiša, lelek sestara parao nebo

rssBookmark and Share

Vranje 04.10.2014. Novosti

Tragično nastradali Ljubiša Nikolić sahranjen na mesnom groblju u Oraovici kod Grdelice. Ljubišu su poštovali i cenili u grdeličkom kraju, jer je bio izuzetno vredan čovek

Sahranjen ubijeni Ljubiša, lelek sestara parao nebo

Ljubiša Nikolić (53) koga je u sredu, posle lakše saobraćajne nesreće na putu Vladičin Han - Vranje, hicem iz pištolja ubio Srđan Aleksić (44), sahranjen je u petak na mesnom groblju u selu Oraovica kod Grdelice. Na večni počinak Ljubišu su ispratili mnogobrojni rođaci, prijatelji i komšije. Niko ne može da poveruje u to da je Aleksić pucao u Ljubišino srce zbog štete koja je procenjena na 1.000 dinara i to pred svojom decom i suprugom.

U dvorištu poslednje kuće u mestu Burgijci, zaseoku grdeličkog sela Oraovica, gde je Ljubiša živeo sa starom i bolesnom majkom, samo tuga i bol. Plač za čovekom za koga svi redom imaju samo reči hvale ne prestaje. Kraj odra njegova majka Živana (84) doziva sina jedinca, a dve rođene sestre, Slobodanka Stojković i Savka Stevanović, brata koga nikada neće da prežale.

- Nemam više brata. Oteo mi ga je bezumnik. To nije moguće. Šta nam to uradi - jecala je Slobodanka dok su njeni najbliži pokušavali da je smire iako znaju da utehe nema.

Pred kućom mnogo venaca i cveća. Ljubišu su poštovali i cenili u grdeličkom kraju. Bio je to način da mu se poslednji put zahvale za ljubav i pažnju koju im je poklanjao.

- Mili brate kakva nas sudbina zadesi. Brate moj, sunce moje. Nema više brata koga ću da zagrlim - dozivala je Ljubišu sestra Savka, a majka Živana je, prateći sina jedinca do večne kuće, samo prošaptala:

- Jao Bože, šta se ovo napravi.

Ljubiša Nikolić je, prema rečima rođaka i prijatelja, bio izuzetno vredan čovek. Na to su ga muka i nemaština u mladosti naterali.

Rano je ostao bez oca, a njegova porodica je jedva preživljavala. U Francusku je otišao kao diplomirani pravnik. Tamo je osnovao građevinsku firmu i sve što je stekao, po povratku u rodni kraj, uložio je u izgradnju skromnog porodičnog doma, imanje i firmu u kojoj je radio njegov pokojni otac, kupivši je iz stečaja. Objekte je renovirao, nabavio novu opremu i zaposlio 25 radnika u pogonu gde se šila sportska konfekcija. Trebalo je uskoro i da se oženi.

UBICA ĆUTAO BEZ ADVOKATA

SRĐAN Aleksić (44) iz sela Žitorađe, koji je u petak posle manje saobraćajne nezgode ubio Ljubišu Nikolića (53) iz sela Oraovica, saslušan je u petak u Višem javnom tužilaštvu u Vranju. Kako je „Novostima“ potvrđeno u Tužilaštvu, zbog štrajka advokata Aleksić je saslušan bez prisustva branioca postavljenog po službenoj dužnosti i branio se ćutanjem. Zbog sumnje da je učinio krivično delo ubistvo, Viši sud je doneo rešenje o određivanju pritvora do 30 dana.
(J. S.)


#   Vranje   Vladičin Han   sahrana   Grdelica   viši sud   Oraovica   Srđan Aleksić   Ljubiša Nikolić   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima