Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubica nije saslušan ni dva dana posle zločina

rssBookmark and Share

Vranje 03.10.2014. OK radio

Srđan Aleksić (44) iz Žitorađa kod Vladičinog Hana još uvek nije saslušan u Višem tužilaštvu u Vranju zbog sumnje da je ubio Ljubišu Nikolića (53) iz Oraovice kod Grdelice.

Ubica nije saslušan ni dva dana posle zločina

– Mnogo je problema oko saslušanja Aleksića. Štrajk advokata je u toku, pa je teško pronaći pravnog zastupnika koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Druga okolnost koja dodatno otežava situaciju je ta što je osumnjičeni gluvonem, pa je komunikacija sa njim veoma otežana.

Očekuje se da saslušanje bude završeno u petak do kraja radnog vremena. Najverovatnije da će mu tužilac odrediti pritvor do 30 dana, jer se tereti za krivično delo ubistvo, iz člana 131. Krivičnog zakonika – kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Članovima porodice Aleksić iz Žitorađa policija nije dozvolila da vide Srđana, koji je u policijskom pritvoru.

Od bliske komšinice Rade Mihajlović (53) saznaje se da je Srđan bio konstantno nervozan, jer je još kao dete preležao visoku temperaturu, što je za posledicu imalo gubitak sposobnosti govora i sluha.

– Ja u Žitorađi živim 34 godine i ne pamtim da se za to vreme dogodilo neko ubistvo.

Svi su šokirani činjenicom da je Srđan mogao na očigled sopstvene dece da ubije čoveka. Šta mu bi, nije mi jasno.

Nije neko ko se tukao, svađao ili na bilo koji način divljao po selu. Slabo govori i ne čuje, tako da se uglavnom rukama sporazumeva.

Završio je beogradski fakultet i jedini je na ovim prostorima građevinski arhitekta – priča Rada.

Za Srđana reči hvale ima i prvi komšija Ševko Ramčić (42), bez obzira što se sa njim tužakao na sudu zbog ograde pored puta.

– Srđan je dobar dečko, ali s vremena na vreme prgav. Kad je nervozan, uglavnom se svi sklanjaju i ne ulaze u konflikt sa njim, ali se to retko dešavalo.

Mene je tužio za ogradu koju sam postavio pored puta, tako da smo se jedino oko toga sukobljavali.

Bez obzira i na to, mogu da kažem da je u suštini dobar i miran čovek – kaže Ramčić.

Podsetimo da je Aleksić u sredu oko podneva u selu Ranutovac kod Vranja pištoljem ubio Ljubišu Nikolića iz Oraovice kod Grdelice, nakon lakše saobraćajne nezgode.

Kako se saznaje, Aleksić je sa suprugom i dvoje male dece krenuo kod lekara u Vranje, kada ga je Nikolić otpozadi udario kolima i tom prilikom mu načinio štetu manju od 1.000 dinara.

Nakon sudara, Aleksić je izašao iz automobila, pucao Nikoliću u srce, bacio pištolj na zemlju i sačekao policiju.

Kako je saopšteno iz Višeg tužilaštva u Vranju, za krivično delo ubistvo, za koje se Aleksić tereti, zaprećena je kazna zatvora u trajanju od pet do 15 godina zatvora.

 


#   Vranje   policija   Žitorađa   Vladičin Han   ubistvo   Grdelica   saslušanje   Oraovica   Ranutovac   Srđan Aleksić   Ljubiša Nikolić   štrajk advokata   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima