Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sprečen sukob vođa dva kriminalna klana

rssBookmark and Share

15.05.2010. Tamara Marković-Subota, blic.rs

Slučaj eksplozije bombe u Aleksincu u kojoj je na Veliki petak 2. aprila stradao Saša M. (35), bivše vojno lice, razrešen je privođenjem desetorice pripadnika dva suprotstavljena lokalna kriminalna klana, kojima rukovode Dejan L. (42) i Vladica M. (38)

Povod za policijsku akciju, čiji je cilj bio sprečavanje nastavka obračuna, jeste izlazak vođe jednog klana iz zatvora.

- Vladica M. je zbog iznude služio zatvorsku kaznu u leskovačkom zatvoru, iz kog je izašao 12. maja. Da bi se sprečio nastavak obračuna između njega i vođe drugog kriminalnog klana, policija je izvršila pretres 13 lokacija i privela deset osoba - kaže za „Blic“ izvor iz vrha MUP Srbije. On navodi da je sukob dve grupe u poslednjih osam meseci rezultirao pucnjavom u leskovačkom zatvoru, bacanjem bombe na „Srpsku kafanu“ u Aleksincu i aktiviranjem eksplozivne naprave u dvorištu pored kuće Vladice M.

- Vladica M. je 27. septembra upucan u nogu u krugu leskovačkog zatvora u kome je izdržavao kaznu zbog iznude. Prva saznanja u istrazi slučaja ukazala su da iza ove pucnjave stoji suprotstavljeni aleksinački kriminalni klan - kaže izvor „Blica“. On navodi da je sukob nastavljen i posle pucnjave u zatvoru.

- U februaru je na „Srpsku kafanu“, čiji je vlasnik Zoran J., inače blizak prijatelj Vladice M., bačena eksplozivna naprava - kaže naš izvor. U eksploziji, na sreću, niko nije povređen, a obračun je zatim nastavljen na Veliki petak, kada je Vladica M. iz zatvora pušten kući na vikend.

- U dvorištu pored njegove kuće tada je došlo do eksplozije u kojoj je smrtno stradao Saša M., bivše vojno lice. Istragom je utvrđeno da je on spremio eksploziv, kojim je trebalo da likvidira Vladicu M., ali da je zbog greške u pripremi ranije došlo do eksplozije, u kojoj je Saša M. raznet. Ni ova eksplozija, međutim, nije dovela do prekida obračuna pa je sredinom aprila u lokalnoj diskoteci „Babilon“, čiji je vlasnik Saša N., blizak ekipi Vladice M., podmetnut požar - kaže izvor „Blica“.

On navodi da je po izlasku Vladice M. iz zatvora pre tri dana, u cilju sprečavanja nastavka obračuna, usledila akcija privođenja, a u pretresu su kod pripadnika dva klana zaplenjeni automobili, narkotici, pištolji, municija i 150 grama baruta. Protiv privedenih krivične prijave podnete su u redovnom postupku i oni su posle saslušanja u policiji pušteni da se brane sa slobode. U akciji policije bio je priveden Dejan L., dok Vladica M. nije nađen na kućnoj adresi.


#   policija   Veliki petak   krivične prijave
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima