Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spremačica izmislila da je silovana?

rssBookmark and Share

18.11.2013. Autor: Novosti

Sudija je odredio pritvor do 30 dana Vučku Manojloviću (68), zbog sumnje da je u svojoj kući minulog četvrtka silovao Lj. M.(48). Žrtva priznala da nije silovana.

Spremačica izmislila da je silovana?

Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, sudija za pripremni postupak Mirko Drašković odredio je pritvor do 30 dana Vučku Manojloviću (68), zbog sumnje da je u svojoj kući minulog četvrtka silovao Lj. M. (48).

Odbijen je zahtev odbrane našeg najpoznatijeg osuđenika da mu se, uz nošenje elektronskog uređaja na nozi, odredi kućni pritvor tokom trajanja istrage, jer postoji opasnost uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.

Tako ovaj slučaj postaje jedinstven u našoj kriminalističkoj i sudskoj praksi, jer je osumnjičeni za silovanje pritvoren, a sama žrtva je na saslušanju u policiji ali i novinarima potvrdila da je Vučko nije silovao, pišu "Novosti"

Istakla je da nije ni mogao da je obljubi, iako je pokušao, jer je bio u alkoholisanom stanju i nije imao erekciju. Ukazala je i da neće da ga tuži, jer joj ga je žao. A i Manojlović je, posle lišavanja slobode, u policiji i tužilaštu rekao da nije silovatelj i da "nikakvog fizičkog kontakta nije bilo".

"Nisam mogao da silujem jer sam, zbog godina ali i lošeg zdravlja, polno nemoćan duže vreme. Sa Lj. M. sam bio u emotivnoj vezi, imali smo neke planove i za venčanje, a ona je tražila da sačinimo predbračni ugovor, kako bih joj u nasledstvo ostavio svoju kuću i ostalu imovinu", predočio je Vučko.

Manojlović je ispričao i da Lj. M. nije naredio da skine odeću, već da je sama to uradila jer joj je, kako je rekla, bilo vruće u njegovoj kući.

"Bilo smo intimni, ali nije se desilo silovanje. A potom smo se posvađali, jer mi je tražila da joj pozajmim 150 evra, što što sam odbio. Ona se naljutila i otišla iz kuće", predočio je osumnjičeni u svojoj odbrani.

Oštećena Lj. M. kaže da je Vučko bio pijan i da ju je vređao, a zatim ošamario i jednom udario pesnicom. Čak je i pretio da, ako pokuša, živa neće da izađe iz kuće.

"Setila sam se njegove prošlosti, pa sam se uplašila za svoj život. Zato sam morala da ga poslušam, kada mi je naredio da se svučem, rekla je Lj. M.

I rodbina Manojlovića tvrdi da je Vučku ovo silovanje "namešteno", baš kao i ono od pre nekoliko decenija, zbog čega je osuđen na pet godina zatvora. A te davne 1978. godine dramatična sudbina našeg najpoznatijeg zatvorenika počela je baš bizarno - seansom grupnog seksa, koji je sud proglasio silovanjem.


#   pritvor   silovanje   kućni pritvor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima