Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спремачица измислила да је силована?

rssBookmark and Share

18.11.2013. Autor: Novosti

Судија је одредио притвор до 30 дана Вучку Манојловићу (68), због сумње да је у својој кући минулог четвртка силовао Љ. М.(48). Жртва признала да није силована.

Спремачица измислила да је силована?

После саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Нишу, судија за припремни поступак Мирко Драшковић одредио је притвор до 30 дана Вучку Манојловићу (68), због сумње да је у својој кући минулог четвртка силовао Љ. М. (48).

Одбијен је захтев одбране нашег најпознатијег осуђеника да му се, уз ношење електронског уређаја на нози, одреди кућни притвор током трајања истраге, јер постоји опасност утицаја на сведоке и узнемирења јавности.

Тако овај случај постаје јединствен у нашој криминалистичкој и судској пракси, јер је осумњичени за силовање притворен, а сама жртва је на саслушању у полицији али и новинарима потврдила да је Вучко није силовао, пишу "Новости"

Истакла је да није ни могао да је обљуби, иако је покушао, јер је био у алкохолисаном стању и није имао ерекцију. Указала је и да неће да га тужи, јер јој га је жао. А и Манојловић је, после лишавања слободе, у полицији и тужилашту рекао да није силоватељ и да "никаквог физичког контакта није било".

"Нисам могао да силујем јер сам, због година али и лошег здравља, полно немоћан дуже време. Са Љ. М. сам био у емотивној вези, имали смо неке планове и за венчање, а она је тражила да сачинимо предбрачни уговор, како бих јој у наследство оставио своју кућу и осталу имовину", предочио је Вучко.

Манојловић је испричао и да Љ. М. није наредио да скине одећу, већ да је сама то урадила јер јој је, како је рекла, било вруће у његовој кући.

"Било смо интимни, али није се десило силовање. А потом смо се посвађали, јер ми је тражила да јој позајмим 150 евра, што што сам одбио. Она се наљутила и отишла из куће", предочио је осумњичени у својој одбрани.

Оштећена Љ. М. каже да је Вучко био пијан и да ју је вређао, а затим ошамарио и једном ударио песницом. Чак је и претио да, ако покуша, жива неће да изађе из куће.

"Сетила сам се његове прошлости, па сам се уплашила за свој живот. Зато сам морала да га послушам, када ми је наредио да се свучем, рекла је Љ. М.

И родбина Манојловића тврди да је Вучку ово силовање "намештено", баш као и оно од пре неколико деценија, због чега је осуђен на пет година затвора. А те давне 1978. године драматична судбина нашег најпознатијег затвореника почела је баш бизарно - сеансом групног секса, који је суд прогласио силовањем.


#   притвор   силовање   кућни притвор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима