Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Norveški vehabija napao srpskog žandarma u Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 25.01.2014. Beta, Blic, sinidkat

U preševskom naselju Železnička stanica jutros je napadnut i povređen pripadnik Žandarmerije, koji se u tom trenutku nalazio na stražarskom mestu.
Napadač je u tom napadu nastradao, a radi se o vehabiji sa državljanstvom Norveške.

Norveški vehabija napao srpskog žandarma u Preševu

Kako agencija Beta saznaje iz nezvaničnih izvora u Preševu, žandarma je tupim predmetom napao državljanin neke od severnoevropskih zemalja, koji je uredno prijavio boravak u Preševu.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnik Žandarmerije je teže povređen u predelu glave, a motiv napada nije poznat. Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kazao je da će se policija o tom slučaju oglasiti pošto bude završen uviđaj.

"Kolegu iz Žandarmerije napao je ovaj državljanin Norveške, prema prvim sumnjama, pripadnik vehabijskog pokreta. Udario ga je ciglom u glavu, a onda uzeo njegovu automatsku pušku. Ispalio je nekoliko metaka u žandarma, ali ga je, srećom, promašio", navodi u saopštenju predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

To su, kako se ističe, videle kolege iz granične policije, koji su bili u blizini i brzom intervencijom sprečili ubistvo policajca, a napadača likvidirali.

Prema izvorima bliskim PU u Vranju, ubijeni je bio oženjen Makedonkom, sa kojom je živeo u naselju Železnička stanica u Preševu, piše "Blic."

Napad se desio oko 7.00 ispred Doma mladih gde je smeštena kuhinja koju koristi Žandarmerija.

 


#   policija   Preševo   žandarmerija   Norveška   Dragan Stamenković   vehabije   Železnička stanica   Veljko Mijailović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima