Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sud u Vranju: Predrag Trajković ipak ubijen u lovu

rssBookmark and Share

Vranje 22.03.2016. Južna Srbija Info, RTV Vranje, Alo

Nepobitno je dokazano da je Predrag Trajković iz sela Dubnica, ubijen prilikom povratka iz lova, pre više od dve godine.
Ovo je utvrđeno na današnjem glavnom pretresu pred Višim sudom u Vranju.

Nenad i Predrag Trajković, Foto: Privatna arhiva
Nenad i Predrag Trajković, Foto: Privatna arhiva

Presuda će biti objavljena 24. marta ove godine.Ukoliko bude osuđujuća za dvojicu optuženih, maksimalna kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora.

Posle 30 meseci od kada je u lovu stradao Predrag Trajković, okončano je izvođenje dokaza i utvrđivanje krivice za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kao bitnu činjenicu advokat porodice, Miodrag Manasijević, ističe da dvojica okrivljenih do sada nisu proveli ni jedan dan u pritvoru.

Maksimalna kazna za ovo krivično delo je 12 godina zatvora. Presuda će biti objavljena 24. marta ove godine.

Da podsetimo...

25.11.2014.

Zbog nerasvetljene misteriozne pogibije Predraga Trajkovića Garinče (34), ispred zgrade Višeg suda i tužilaštva u Vranju danas su protestovali roditelji, rođaci i prijatelji nastradalog, koji je posle lova 24. novembra 2014. oko 18 časova u džipu smrtno stradao u ataru sela Gornje Punoševce.

Roditelji Stojan i Slavica, supruga nastradalog lovca Sanja, rođeni brat Nenad i ostala rodbina najavili su nova protestna okupljanja i odlazak ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, jer su ogorčeni što vranjsko pravosuđe ni posle godinu dana nije privelo pravdi ubicu Predraga Trajkovića.

Ogorčenje rodbine potkrepljuju obdukcioni nalazi stručnjaka niškog Zavoda za sudsku medicinu i veštaka balističara, koji potvrđuju da je smrt Trajkovića nasilna, jer je hitac ispalio jedan od šestorice lovaca i putnika u terenskom džipu.

Stručnjaci su utvrdili da je metak iz puške do žrtve leteo oko metar, što potvrđuje da oružje nije samo opalilo i ubilo lovca. Na rekonstrukciji događaja 10. februara 2014. godine utvrđeno je da se puška iz koje je stradao Trajković nalazila na sedištu suvozača Srete Zlatkovića. Zbog toga porodica smatra da neko iz policije štiti ubicu.

Viši javni tužilac Snežana Stamenković izjavila je da je pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za ubistvo Predraga Trajkovića, ali da je proces miruje zbog štrajka advokata.


#   Vranje   ubistvo   lov   viši sud   presuda   Predrag Trajković   Gornje Punoševce   Snežana Stamenković   Dubnica   krivično delo   pravosuđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima