Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhpšeni zbog švercovanja cigareta sa Kosova

rssBookmark and Share

21.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Zbog nedozvoljene trgovine cigaretama policija u Vranju je uhapsila je slobode Bujanovčane Iljira S. (1973) i Rijada R. (1982), dok se za Hakijom S. i Skenderom S. traga, jer su u bekstvu.

Uhpšeni zbog švercovanja cigareta sa Kosova
Dragan Stamenković, portparol policijske uprave u Vranju kaže da je protiv njih Osnovnom tužilaštvu u Vranju podneta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena trgovina.

"Osumnjičeni su na području Kosova i Metohije, bez ovlašćenja za bavljenje tom delatnosti, nabavili 5.960 boksova cigareta "Slim Merlin" i "Slim Eve" sa akciznim markicama takozvane Republike Kosovo, ukupne vrednosti od preko osam miliona dinara", kaže Stamenković.

On je objasnio da su ove cigarete pronađene uskladištene u pomoćnom objektu Rijada R. u selu Končulj i da su bile namenjene daljoj prodaji na području Republike Srbije, po znatno većim cenama, čime bi sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Portparol PU u Vranju je, takođe, rekao da je ovo bila jedna u nizu akcija na suzbijanju krijumčarenja akcize robe koju na jugu Srbije, posebno u Zoni kopnene bezbednosti, koordinirano vode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave u Vranju.


#   Dragan Stamenković   krivična prijava   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima