Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasotinčanin falsifikovao službene isprave

rssBookmark and Share

28.04.2011. Dušan Kocić

Vlasnik SGP ,,Srbija’’ iz Vlasotinca falsifikovao službene isprave

U nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost u periodu od januara do oktobra 2009. godine, Miroljub N. Jr pribavio lažne račune od dobavljača iz Novog Sada, koje je proknjižio u poslovnim knjigama preduzeća i na taj način je izbegao plaćanje poreza na dodatu vrednost iznosu od preko 7,7 miliona dinara

Uprava policije u Leskovcu
Uprava policije u Leskovcu

LESKOVAC - Leskovačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, krivičnu prijavu protiv Miroljuba N. (61) iz Vlasotinca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za iznos od preko 7,7 miliona dinara – navodi se u saopštenju Policijske uprave u Leskovcu.

Sumnja se da je Miroljub N, vlasnik i odgovorno lice preduzeća SGP "Srbija" iz Vlasotinca, u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost u periodu od januara do oktobra 2009. godine, pribavio lažne račune od dobavljača iz Novog Sada, koje je proknjižio u poslovnim knjigama preduzeća. Na taj način je izbegao plaćanje poreza na dodatu vrednost iznosu od preko 7,7 miliona dinara.

Miroljub N. je Poreskoj upravi u Leskovcu podneo prijave za obračun poreza na dodatu vrednost sa lažnom sadržinom i overio ih pečatom preduzeća.

 

 


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima