Južna Srbija Info

Zadržana skoro tona "fejk" garderobe

rssBookmark and Share

Gradina 07.09.2018. Južna Srbija Info

Carinici su 5. septembra 2018. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina namenjenog teretnjacima, zaplenili gotovo tonu garderobe sa oznakama poznatih brendova, za koju se sumnja da nije autentična.

Zadržana skoro tona "fejk" garderobe

Prekršaj je otkriven u kamionu skopskih registarskih oznaka kojim je 56-godišnji državljanin Makedonije prevozio više od 22,5 tona robe od Istanbula ka pijaci „Arizona“ u blizini Brčkog u BiH.

Prilikom pregleda tovara, carinici su pronašli 903 kilograma, odnosno skoro 2.000 odevnih artikala za koje se  sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Među zaplenjenom robom najviše je bilo muške odeće: najmnogobrojnije su košulje - oko 650 komada, zatim majice, puloveri, farmerke i  trenerke na kojima su stajale oznake svetski poznatih brendova poput „tomi hilfiger“, „guči“, „adidas“, „filip plejn“, „polo“, „barberi“, „lakost“, „armani“, „kelvin klajn“ i dr.

U spornom tovaru, za koji se sumnja da nije originalan, našlo se i 500 metara posteljnog platna  sa poznatim likovima iz crtanih filmova (,,spajdermen“, ,,kars“ i ,,tom i džeri“).

Komentara: 0


#   Gradina   carina  krijumčarenje  garderoba  lažna  intelektualna svojina
@


 


[ Dodaj komentar ]