Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izborne neregularnosti: Sa 11 biračkih mesta nula glasova

rssBookmark and Share

Vranje 07.04.2017. Fonet, Aleksinac.Net

Republička izborna komisija odlučila je da se rezultati izbora za predsednika Srbije sa 11 biračkih mesta anuliraju zbog logičko-računskih grešaka, odnosno da se umesto izbornih rezultata upiše nula.

Izborne neregularnosti: Sa 11 biračkih mesta nula glasova

U pitanju su biračka mesta 36 Smederevo, 42 Priboj, 19 i 66 Aleksinac, 79 Vranje, 26 niška opština Palilula, 10 i 22 u opštini Crveni krst, 2, 24 i 30 u opštini Medijana.

Odlučeno je i da se naknadno utvrđeni rezultati sa biračkih mesta 15 i 22 u Bojniku i 7 u niškoj opštini Medijana verifikuju i statistički obrade, jer je uvidom u izborni materijal utvrđeno da su podaci validni.

Na sednici RIK odlučeno je da se otvore džakovi sa sedam glasačkih mesta u Vlasotincu i izvrši uvid u izborni materijal, zbog čega je određena pauza.

RIK je na sednici u četvrtak odličila da se otvore džakovi sa 70 biračkih mesta i izvrši uvid u izborni materijal, nakon čega je utvrđeno da je nepravilnosti bilo na 14 biračkih mesta, o kojima se danas odlučivalo.

Aleksinačke vesti


#   Vranje   Aleksinac   Beograd   Vlasotince   Bojnik   Medijana gradska opština   RIK   Palilula GO   Crveni Krst gradska opština   biračka mesta   predsednički izbori 2017   izborni materijal
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima