Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgradnja vrtića, parka i crkve na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 08.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Projekat izgradnje vrtića na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu, GO Pantelej, predstavlja značajnu inicijativu koja ima za cilj poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Izgradnja vrtića je od suštinskog značaja za podršku porodicama i pružanje adekvatne brige i obrazovanja deci u ranom uzrastu.

Lokacija izgradnje vrtića u blizini buduće crkve i parka na površini od 2,8 hektara ima svoje prednosti. Prvo, blizina crkve može biti od koristi za verske aktivnosti i duhovni razvoj dece, kao i za povezivanje sa lokalnom verskom zajednicom. Takođe, prisustvo parka u blizini vrtića omogućava deci da imaju pristup zelenim površinama i prirodnom okruženju, što je važno za njihov fizički i mentalni razvoj.

Odluka Gradskog veća da podrži ovaj projekat ukazuje na prepoznavanje potreba zajednice i angažovanje lokalnih vlasti u rešavanju tih potreba. Izgradnja vrtića može imati pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju kroz otvaranje radnih mesta tokom izgradnje i kasnije kroz zapošljavanje osoblja koje će raditi u vrtiću.

Uključenje pomoći Kluba privrednika dodatno ojačava podršku ovom projektu. Saradnja između javnog sektora i privatnog sektora može doprineti efikasnijoj realizaciji projekta i pružiti dodatne resurse i stručnost u njegovoj implementaciji.

Sve u svemu, izgradnja vrtića na Bulevaru Svetog Pantelejmona u Nišu predstavlja primer pozitivne inicijative koja će imati dugoročne koristi za lokalnu zajednicu, podržavajući razvoj dece i pružajući podršku porodicama.

Usvajanje promene i dopune Odluke o izradi Plana detaljne regulacije zone mešovite namene na području severno od Bulevara Svetog Pantelejmona od strane Gradskog veća predstavlja važan korak ka urbanističkom planiranju i razvoju tog dela grada i naći će se pred niškim odbornicima naredne nedelje.


#   Niš   Gradsko veće   crkva   izgradnja   park   vrtići   GO Pantelej   Bulevar Sv. Pantelejmona
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima