Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jumko: Radnici blokirali upravu, traže Vučića

rssBookmark and Share

Vranje 15.04.2014. Beta

Oko 1.200 radnika Jumka u Vranju blokiralo je u utorak upravnu zgradu preduzeća jer su nezadovoljni odlaganjem imenovanja novog generalnog direktora i Nadzornog odbora, izjavio je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Sladjan Mitić.

Jumko: Radnici blokirali upravu, traže Vučića

On je kazao da je u ime sindikata podneo krivičnu prijavu protiv direktora Jumka u ostavci Zorana Stošića, a da sindikati sada nemaju sa kime da pregovaraju o rešavanju nagomilanih problema jer Vlada Srbije, u čijoj je to nadležnosti, još nije imenovala novog generalnog direktora preduzeća.

"Bićemo u upravnoj zgradi i danju i noću dok se naši zahtevi ne ispune. Ostaje i najava radikalizacije protesta, 22. aprila, kada će se, ako nam se do tada niko ne obrati, radnici pešice uputiti autoputem za Beograd. Taj je protest već prijavljen policiji", kazao je Mitić.

Radnici koji su ušli u upravnu zgradu Jumka, kako je istakao, ne ometaju rukovodstvo da obavlja svoje poslove, ali je nekoliko direktora Jumka od jutros napustilo zgradu.

"Nakon štrajka i pregovora u poslednja tri meseca radnicima su overene zdravstvene knjižice i isplaćene dve minimalne plate, ali još nije isplaćen treći minimalni lični dohodak koji je radnicima bio obećan do 14. aprila, što je i dovelo do nezadovoljstva i radikalizacije štrajka", rekao je Mitić.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), koja je jedan od organizatora štrajka u Jumku, saopštila je da će upravna zgrada Jumka ostati blokirana sve dok u fabriku ne dodju mandatar za sastav nove Vlade i prvi potpredsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić i vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović.


#   Vranje   radnici   Aleksandar Vučić   Jumko   blokada   Igor Mirović
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima