Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici "Jumka" u protestnoj šetnji u centru Vranja

rssBookmark and Share

Vranje 03.04.2014. Beta

Radnici kompanije Jumko u Vranju danas su organizovali protestnu šetnju od zgrade fabrike do gradske crkve Svete Trojice kako bi se "pomolili Bogu za spas kompanije".

Predsednik Samostalnog sindikata u kombinatu Slađan Mitić je izjavio da je u protestnoj šetnji učestvovalo oko 1.200 radnika, kao i da će protestne šetnje biti nastavljene i narednih dana, do ispunjenja zahteva koji se odnose na isplatu zaostalih plata i uplatu doprinosa za radni staž.

"Ponovo smo izašli na ulice i otišli do hrama Svete Trojice da zapalimo sveću i da se pomolimo da naša firma opstane. Protesti će se nastaviti i sutra, a ukoliko naši zahtevi prema bivšem rukovodstvu i bivšem nadzornom odboru ne budu ispunjeni, radikalizovaćemo protest i organizovaćemo protestnu šetnju do Beograda", kazao je Mitić.

Radnici "Jumka" organizovali su početkom godine svakodnevne proteste u Vranju koji su trajali skoro mesec dana, tražeći smenu dotadašnjeg rukovodstva, isplatu zaostalih plata i uplatu doprinosa, da bi 12. februara protest radikalizovali tako što su osam sati blokirali autoput Niš-Skoplje kod Vranja.

Sa radnicima "Jumka" tada je razgovarao ministar privrede u tehničkoj Vladi Igor Mirović, posle protesta primio ih je i premijer Ivica Dačić, a "Jumkovu" fabriku je u toku predizborne kampanje obišao i prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić.

Radnici "Jumka" koji ponovo protestuju navode da im još nije ispunjeno sve što im je tada obećano.


#   Vranje   radnici   Ivica Dačić   Aleksandar Vučić   Jumko   protest   Igor Mirović   Slađan Mitić
@DacicIvica @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima