Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Korisnici doma iz Tešice bezbedni

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.04.2015. Ministarstvo RZBS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je večeras da su korisnici gerontološkog centra "Jelenac" u selu Tešica na sigurnom i da su zaposleni u tom centru postupili u skladu sa pravilnikom o vanrednim situacijama zbog ugroženosti objekta izlivanjem Južne Morave.

Korisnici doma iz Tešice bezbedni

"Korisnici i dom su trenutno bezbedni, ali ukoliko bude trebalo obezbeđen je transport i mesta za njihov premeštaj", rekao je Vulin.

Vulin je dodao da o korisnicima brinu dobro organizovani ljudi i da je zadovoljan onim što je kasno večeras video na licu mesta, obišavši dom i bedem koji je ugrožen Južnom Moravom.

On je rekao da problem poplava treba da se rešava na sistemski način i da ne može posle svake kiše da bude vanredne situacije.

Vulin je rekao da su korisnici socijalne zaštite na prvom mestu i da nijedan od njih ne može da se ostavi sa strane.

Direktor Centra u Tešici, Dragan Veselinović, rekao je da je Južna Morava odnela dve trećine bedema i da je situacija bila kritična prošle noći, a da je Južna Morava sada opala za oko metar. On je dodao da na ojačavanju bedema rade ekipe niške Erozije i da će sa radovi nastaviti narednih dana.

Dom u Tešici ima 280 korisnika i reč je o osobama sa mentalnim intelektualnim teškoćama.

U Tešici će se dežurati i noćas zajedno sa meštanima koji upozoravaju da bi probijanjem bedema bilo poplavljeno i selo Tešica i sela nizvodno.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković podsetio je da je u Aleksincu proglašena vanredna situacija da se Južna Morava povlači, ali da će oni i dalje biti u pripravnosti zbog najava novih padavina.


#   Aleksinac   Južna Morava   Aleksandar Vulin   poplava   Nenad Stanković   predsednik opštine   Tešica   vanredna situacija   poplava 2015   Dragan Veselinović   Jelenac gerontološki centar
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima