Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Letnja sezoona: Gužve na granici sa Makedonijom samo u autobuskom saobraćaju

rssBookmark and Share

Preševo 03.06.2017. Južna Srbija Info

Kako su pojedini mediji preneli da se na granici sa Makedonijom, tačnije na graničnom prelazu Preševo, zbog početka turističke sezone već stvaraju gužve kako zbog štrajka grčkih carinika, tako i zbog ''usporenog rada naših i makedonskih carinika'', Uprava carina Srbije želi da informiše javnost o realnom stanju na tom prelazu.

Letnja sezoona: Gužve na granici sa Makedonijom samo u autobuskom saobraćaju

Na graničnom prelazu Preševo je primetan početak turističke predsezone, jer veliki broj turista već odlazi na letovanje u Grčku koristeći povoljne vansezonske aranžmane sa autobuskim prevozom.

Iako zadržavanja u putničkom automobilskom saobraćaju nema, to nije slučaj sa autobuskim saobraćajem na izlazu iz zemlje.

Naime, turističke agencije, mahom noću, autobusima prevoze veliki broj putnika, o čemu govore i podaci za poslednjih pet noći tokom kojih je iz zemlje izašlo više od 300 autobusa.

Naglašavamo da carinski službenici, u autobuskom saobraćaju, na izlazu iz zemlje, sprovode najminimalnije mere carinskog nadzora i ne vrše nikakvu ručnu ili elektronsku evidenciju autobusa i putnika, što znači da ne mogu biti uzrok pomenutih zadržavanja.

Na izlazu iz zemlje se, međutim, vrše druge vrste kontrola koje sprovode druge granične službe.

Trenutna situacija na graničnom prelazu Preševo je da su zadržavanja, u teretnom i putničkom saobraćaju, na ulazu i izlazu iz zemlje, ne duža od 10 minuta, što neće biti slučaj u noćnoj smeni kada počnu da pristižu autobusi.

Najavljeni štrajk grčkih carinika je trajao 24 časa i trenutno stanje na grčkoj granici je redovno.


#   Preševo   saobraćaj   Turističke agencije   Grčka   carina   Letnja sezona   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima