Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Vulin u Nišu: "Vojska Kosova" može da uznemiri čitav Balkan!

rssBookmark and Share

Niš 29.10.2018. Južna Srbija Info

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je juče humanitarnoj košarkaškoj utakmici između ekipa Kopnene vojske i kompanije “Mozzart” u sportskoj hali "Šivara" u Nišu.

Ministar Vulin u Nišu: "Vojska Kosova" može da uznemiri čitav Balkan!

Ministar Vulin je, nakon utakmice, istakao da Vojska Srbije i kompanija “Mozzart” izuzetno sarađuju, izražavajući zahvalnost na tome što su prepoznali značaj i vrednost vojnog sporta.

Humanitarnoj utakmici u Nišu prisustvovao je i komandant Kopnenene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, predstavnici grada Niša, kao i pripadnici Vojske Srbije iz niškog garnizona.

Nakon utakmice, Vulin je odgovarao na novinarska pitanja

"Situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilna i mirna", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, posle humanitarne košarkaške utakmice u Nišu, odgovarjaći na pitanje novinara. "U Kopnenoj zoni bezbednosti se, kao i svakog dana, nalazi predviđeni broj naših pripadnika i odgovarajuće tehnike. Stanje je redovno, stabilno, mirno, nema nikakvih provokacija, a naša vojska vrlo pažljivo prati situaciju u Kopnenoj zoni bezbednosti uvek spremna da reaguje i zaštiti našu teritoriju i naše građane i imovinu. Danas i prethodnih dana situacija je potpuno mirna, stabilna i pod kontrolom Vojske Srbije", izjavio je ministar Vulin.

"Vojska Kosova" može da uznemiri čitav Balkan

"Srbija se odlučno protivi bilo kakvom formiranju ne vojske već paravojske na Kosovu jer to ne može biti vojska. Da biste imali vojsku vi prvo morate da budete država, a kao što znamo Kosovo je teritorija pod upravom Ujedinjenih nacija u skladu sa Rezolucijom 1244, dakle ne može biti oružanih snaga osim Kfora", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, posle humanitarne košarkaške utakmice u Nišu, upitan da prokomentariše formiranje "vojske Kosova".

"Mi ćemo se na svim svetskim forumima i gde god budemo mogli dosledno zalagati i veoma uporno i tvrdoglavo boriti da se nikakva paravojska ne formira na Kosovu i Metohiji. Dati neosuđenim teroristima teško naoružanje u ruke i očekivati da će biti mirno i stabilno nije moguće. Na nama je da se borimo i suprotstavimo, a na međunarodnoj zajednici da pokaže kako drži do sopstvene reči. Mi imamo reč i NATO pakta da se nikakve oružane formacije Albanaca neće moći pojaviti severno od reke Ibar bez prethodne najave i saglasnosti NATO pakta i sva četiri gradonačelnika srpskih opština na severu. To mora da se ispoštuje. Reč međunarodne zajednice mora da se poštuje ukoliko je njoj stalo, ne samo do mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, već i do mira i stabilnosti na prostoru čitavog Balkana. Paravojska na prostoru Kosova ne može da doprinese miru i stabilnosti ali može nemiru i neredu i može da uznemiri čitav Balkan", izjavio je ministar Vulin.


#   Niš   Aleksandar Vulin   Kosovo i Metohija   utakmica   Milosav Simović   Komanda kopnene vojske Srbije   basket   Kopnena zona bezbednosti   Vojska Srbije   Mocart kladionica   Vojska Kosova
@VulinAleksandar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima