Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon našeg apela: Borci dali krv

rssBookmark and Share

Prokuplje 07.09.2014. JužnaSrbija.Info

Nakon što smo objavili da u Prokuplju vlada nestašica krvi, Udruženje boraca rata od 1990. godine je, među svojim članovima, organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Nakon našeg apela: Borci dali krv

Borci su se odazvali na naš javni apel da je Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju hitno potrebna ta dragocena tečnost.

- Očekujemo da se odazove dvadesetak članova našeg Udruženja, jer je prema rečima doktorke iz Službe za transfuziju Miladije Milosavljević toliko dovoljno kako bi se prevazišla letnja nestašica ove dragocene tečnosti. Javni poziv nismo uputili našim članovima da se ne bi stvarala gužva, a i među nama ima onih koji redovno daju krv i vremenski se ne uklapaju u ovu akciju, rekao je predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Tomica Stevanović.

USKORO AKCIJE I U KURŠUMLIJI
Zavod za transfuziju krvi iz Niša nakon pisanja naše medijske kuće o nestašici krvi na teritoriji Topličkog okruga saopštio je da đe organizovati vanredne i ne planirane akcije dobrovoljnog davanja krvi u Kuršumliji tokom ovog meseca.

Dr Miladija Milosavljević je ovom prilikom naglasila važnost organizovanja ovakvih akcija, ističući koliko je bitno da se odazove veliki broj humanih ljudi, jer se ne zna kada ova dragocena tečnost može svakom od nas da zatreba.

Udruženje boraca rata od 1990. godine prema rečima Stevanovića broji oko 5.000 članova, a među njima je 300 sa donorskim karticama.

- Naši članovi se uvek odazovu akcijama u kojima treba pružiti pomoć, te smo se tako u velikom broju angažovali i za vreme majskih poplava na odbrani bedema gde god je to bilo potrebno, dodao je Stevanović.

On je naglasio da će na Dan oslobođenja Prokuplja 9. oktobra Udruženje boraca rata od 1990. godine posetiti državni sekretar za boračka pitanja u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović, koji će ih informisati o donošenju Zakona o boračkoj invalidskoj zaštiti.

 


#   Prokuplje   Dr Aleksa Savić bolnica   transfuzija   krv   borci   Miladija Milosavljević   Zavod za transfuziju krvi   Dragan Popović   javni poziv   državni sekretar   Dan oslobođenja   Udruženja boraca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima