Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Hitna pomoć bi mogla da se izmesti iz okvira Kliničkog centra

rssBookmark and Share

Niš 15.03.2024. Južna Srbija Info

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš, profesor dr Zoran Perišić, najavio je danas potencijalno izmeštanje zgrade Hitne pomoći iz sadašnje lokacije u sklopu kliničkog zdravstva. Ova vest dolazi kao deo širih planova reorganizacije zdravstvenih usluga u Nišu, koje je predstavio dr Perišić.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Prema rečima direktora Perišića, logično je razmotriti mogućnost izmeštanja Hitne pomoći iz neposredne blizine Kliničkog centra, što bi omogućilo bolju organizaciju i efikasnije pružanje medicinske pomoći. Planovi o preuređenju prostora već su u fazi razmatranja u Ministarstvu zdravlja.

"Pored eventualnog izmeštanja Hitne pomoći, u planu je i izgradnja nove zgrade Ginekologije i Dečijih klinika na lokaciji novog Kliničkog centra, za šta su već dobijene građevinske dozvole. Takođe, razmatra se mogućnost izgradnje nove zgrade Onkologije i Poliklinike u okruženju Kliničkog centra", dodao je Perišić.

Direktor Perišić istakao je i napore UKC Niš da unapredi uslove lečenja, ističući da su nedavno sprovedene popravke i nabavke opreme iz sopstvenih sredstava. Ove aktivnosti, uključujući popravku hladnjaka na Dečijoj hirurgiji i lifta na nefrologiji, deo su šireg plana unapređenja zdravstvenih usluga u Nišu.

Promene u organizaciji zdravstvenih ustanova u Nišu imaju za cilj osiguravanje bolje nege i lečenja pacijenata u skladu sa najvišim standardima.

Dok se čeka konačna odluka o izmeštanju Hitne pomoći, građani Niša mogu očekivati dalje unapređenje zdravstvenih usluga u regionu.

 

 

 


#   Niš   Hitna pomoć   Zoran Perišić   Ministarstvo zdravlja   Univerzitetski klinički centar niš
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima