Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova, rekonstruisana igrališta za prokupačke mališane

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.08.2021. Južna Srbija Info

U lokalnoj samoupravi kažu da su igrališta, koja su napravljena pre više od 10 godina u nekim delovima Prokuplja, ali i u samom centru grada iz bezbednosnih razloga, odavno van upotrebe.

Nova, rekonstruisana igrališta za prokupačke mališane

Polomljene ljuljaške, tobogani, klackalice, ali i neuređena okolina oko igrališta, razlog su zašto deca sa svojim roditeljima već godinama svoje slobodno vreme ne provode na njima. I ne samo to, ona predstavljaju i potencijalnu opasnost za sve one koji ih koriste. Zato ćemo sve ono što nije bezbedno otkloniti i postaviti novo. Sredstva za ovu namenu u iznosu od osam miliona dinara obezbeđena su iz budžeta Grada Prokuplja, istakli su u lokalnoj samoupravi.

Posle rekonstrukcije dečijeg igrališta kod zgrade Gradske uprave Prokuplja, do kraja ove godine biće uređena još dva igrališta. Reč je o igralištima u Kajmakčelanskoj ulici i školskom dvorištu Osnovne škole „9. oktobar“.

Narednih dana radnici JKP „Hameum“ na ovim igralištima će otkloniti sve neispravne dečije sprave i pripremiti prostor za  postavljanje novih.


#   Prokuplje   Hameum JKP   dečje igralište
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima