Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijem građana: Infrastruktura i dalje "bolno" pitanje", ali stižu i nove ideje i inicijative od Nišlija

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2022. Južna Srbija Info

Svaki prijem građana donosi nova saznanja, građani dolaze sa idejama, kao i sa zahtevima za rešavanje pitanja uređenja pojedinih delova grada i turističkih lokacija, ocenila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tokom održavanja još jednog prijema za građane koji su zatražili razgovor sa njom i njenim saradnicima.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

O njihovim inicijativama ćemo razgovarati u pripremi nacrta budžeta za narednu godinu i pokušaćemo da neke od tih predloga realizujemo. Svaki prijem prate zahtevi za komunalnu i putnu infrastrukturu, rešavanje imovinskih odnosa, ozakonjenje objekata, navela je ona.

Prema njenim rečima, građani sa prošlog prijema su zadovoljni, jer su ispunjeni njihovi realni zahteve i najbolja rešenja se pronalaze kada se sretnemo lično, vidimo čija je nadležnost za postupanje i kada smo u mogućnosti da odmah reagujemo.

Gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov navela je da su građani došli sa konkretnim inicijativama i predlozima. Dolaze na razgovor pripremljeni i to je napredak u građanskom aktivizmu, ocenila je ona.

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj Milan Nikolić napomenuo je da su zahtevi za rešavanje imovinsko-pravnih pitanja česti, kao i da postupak nije jednostavan i da zahteva vreme.

 
 


#   Niš   turizam   Dragana Sotirovski   infrastruktura   prijem građana
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima