Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi izgled hale Sportskog centra u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 19.11.2022. Južna Srbija Info

Radovi u sportskoj hali planirani projektom Ministarstva omladine i sporta i Opštine Kuršumlija uspešno su završeni i pre predviđenog roka.

Novi izgled hale Sportskog centra u Kuršumliji

Premazivanje nosača sportske hale specijalnom protivpožarnom smesom izvodila je firma „BALKANS SECURITY SERVICES“ d.o.o. iz Beograda a parterno uređenje, odnosno asfaltiranje platoa i protivpožarnog puta oko hale izvodila je firma „METALPLAST PAVLOVIĆ“ d.o.o. iz Blaca.

Projekat su finansirali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije sa 11,5 miliona dinara i Opština Kuršumlija sa 2,5 miliona dinara.

„Cilj ovog projekta je uvećanje sigurnosti korisnika, ispunjavanje protivpožarnog standarda a samim tim i poboljšanje uslova u Sportskom centru.
Sportski centar je veoma zahvalan na velikoj podršci i uspešnoj saradnji Ministarstvu omladine i sporta, lokalnoj samoupravi a posebno predsedniku opštine Kuršumlija Vojimiru Čarapiću. Nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnom saradnjom u realizaciji novih projekata.“ – izjavio je direktor Sportskog centra Kuršumlije Aleksandar Ilić.

Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić rekao je da lokalna samouprava značajna sredstva ulaže u razvoj sporta, a sve na zahtev omladine, sportista i sportskih radnika.

„Tako smo ove godine osim finansiranja Sportskog centra, svih klubova Sportskog saveza, Saveza za školski sport, značajna srestva uložili u unapređenje i poboljšanje sportske infrastrukture. Urađena je protivpožarna zaštita čelične konstrukcije, asfaltiranje platoa hale, postavljena elektroinstalacija na terenu za mali fudbal i odbojku na pesku kao i uređenje gradskog stadiona. Svakako ćemo i u narednom periodu više i bolje raditi na razvoju sporta i sportske infrastrukture, pa je tako u pripremi planska i projektna dokumentacija za popločavanje stepeništa i ulaznog trema sportske hale, izradu podloge terena za mali fudbal, rekonstrukciju postojećeg bazena i proširenje novim bazenom, kao i kompleksa terena za fudbal i novi stadion.“ izjavio je predsednik Čarapić.


#   Kuršumlija   rekonstrukcija   Aleksandar Ilić   Sportski centar Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima