Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi izgled parkova u Nišu - gradi se i novi park kod Delte (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 05.04.2022. Južna Srbija Info

Obnova parka na Sinđelićevom trgu biće završena za mesec dana, dok se završetak prve faze radova na izgradnji parka kod TC Delta Planet očekuje u junu, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, nakon što je obišla gradilišta.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Gradonačelnica grada Dragana Sotirovski sa svojim saradnicima obišla je  radove na rekonstrukciji parka na Sinđelićevom trgu, kod Suda,a potom i budući park kod TC Delta Planet gde su u toku radovi u okviru prve faze. Gradonačelnica Sotirovski je ovom prilikom najavila i rekonstrukciju jednog dela parka „Čair“ koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

„Radovi na rekonstrukciji parka kod Suda završiće se za mesec dana. Građani će dobiti još jedan lep pprostor u samom centru grada  sa obnovljenim zelenilom. Rekonstrukciju parka  na Sinđelićevom Trgu radile su mlade arhitekte iz kabineta gradskog urbaniste. S obzirom da su im to prvi radovi posle završenog fakulteta , nadam se će sugrađani biti zadovoljni kada vide kako će to izgledati“, kazala je Sotirovski.

Rekonstrukcijom park na Sinđelićevom trgu dobiće elipsast oblik, rade se i pešačke staze popločane behaton pločama koje se spajaju u centralnom delu parka, biće povećana i zelena površina, a drveće koje je posečeno jer je bilo bolesno i sklono padu biće zamenjeno novim sadnicama pri čemu će jedan broj sadnica biti i pridodat.

Park kod Delte se radi iz donacije i Grad Niš neće koštati ni dinara.

„Površinu koja je nekada bila pod šibljem a u jednom delu su bili parkirani autobusi zameniće predivan park koji će zauzeti površinu od jednog hektara.U toku su radovi u okviru prve faze koja  će biti završena do juna, a kasnije sledi i dodatno uređenje , sejanje trave, postavljanje klupa i mobilijara za decu, što će parku dati konačan izgled. Biće to prava oaza za sve Nišlije. Prva faza će biti završena u junu“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila i rekonstrukciju jednog dela u parku „Čair“ koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

„Ima puno toga da se radi, da se srede staze, zalivni sistemi, obnovi zelenilo, da se osvetljenje još bolje postavi. Ono što je najbitnije jeste da svaki park ima svoje obezbeđenje, odnosno čuvara.To će biti ljudi zaposleni u JKP „Mediana“, kako bismo sprečili ono što se sprečiti može kada su vandali u pitanju. Ako već uređujemo i sređujemo , da to bude trajno za najstarije, ali i najmlađe sugrađane“, istakla je Sotirovski.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   park   Sinđelićev trg   Park Čair   Delta planet
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima