Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osvećeni temelji paraklisa Živonosnog Istočnika Presvete Bogorodice u krugu Kliničkog centra

rssBookmark and Share

Niš 29.04.2022. Južna Srbija Info

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije posetio je danas Univerzitetski Klinički centar u Nišu.

Osvećeni temelji paraklisa Živonosnog Istočnika Presvete Bogorodice u krugu Kliničkog centra

Povod posete bilo je osvećenje temelja za izgradnju paraklisa Živonosnog Istočnika Presvete Bogorodice u krugu Kliničkog centra, između Klinike za kardiologiju i nefrologiju i glavnog ulaza Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu. Preosvećenom Episkopu su sasluživali protojerej Miodrag Pavlović, Arhijerejski namesnik prvi niški, protojerej Dejan Arsić, sekretar EUO Eparhije niške, protonamesnik Dimitrije Petrović, paroh drugi pri hramu Svetog Oca Nikolaja u Nišu, jerej Vlade Kaplarević, službenik Eparhije niške i protođakon Đorđe Filipović.

Nakon osvećenja kamena temeljca i čitanja povelje, Preosvećeni Vladika je kapsulu sa poveljom ubacio u temelj, a potom su tri osvećena kamena ubacili profesor Zoran Perišić, profesor Dragan Milić i gospodin Dragomir Karić, kao predstavnik Fondacije "Karić", što je sve potom pokriveno prvim lopatama maltera.

Po osvećenju, Preosvećeni Vladika je izrazio zahvalnost dobrotvorima i poželeo uspešan rad na izgradnji ove svetinje, koja će biti na duhovnu korist kako pacijentima, tako i svim zaposlenima u Kliničkom centru.


#   Niš   crkva   Niška eparhija   Vladika Arsenije   Univerzitetski klinički centar niš   paraklis   kapela
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima