Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Po 40.000 dinara za najbolje studente u Kuršumliji

rssBookmark and Share

Kuršumlija 16.07.2017. Južna Srbija Info

Na osnovu Odluke Opštinskog veća opštine Kuršumlija o dodeli nagrada najuspešnijim studentima sa teritorije opštine Kuršumlija, predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić organizovao je prijem za grupu najboljih kuršumlijskih studenata pohvaliviši njihov rad i dosadašnje rezultate.

Po 40.000 dinara za najbolje studente u Kuršumliji

Vidić je tom prilikom ukazao na važnost obrazovanja naglašavajući da je ovaj gest samo mali znak pažnje za dosadašnji trud i angažovanje ovih mladih ljudi.

„Pored stipendija koje finansiramo iz opštinskog budžeta učenicima i studentima na osnovu materijalnih krijetijuma, već treću godinu za redom nagrađujemo i najbolje studente iz naše opštine koji su postigli izuzetne rezultate u toku studiranja novčanim nagradama od 40 hiljada dinara“, izjavio je Vidić.

Tom prilikom Vidić je dodao da ga raduje podatak da se već par godina unazad stidenti odazivaju javnom pozivu u velikom broju, i da mu je želja da i u narednom perodu nastave da postižu ovako dobre rezultate, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Ukazavši na veoma tešku ekonomsku situaciju u gradu posebno kada je reč o zapošljavanju Vidić je rekao da će i u nastupajućem periodu Opština nastaviti da nagrađuje ovako vredne mlade ljude te da će nastojati da im nakon završenih studija omogući stručnu praksu kako bi svoja teorijska znanja mogli i praktično da primene.

“Najveći problem kuršumlijske opštine je velika stopa nezaposlenosti. Iako je teška finansijska situacija u celom društvu, nastojaćemo da omogućimo bolje uslove za zapošljavanje mladih, pokrenemo kuršumlijsku privredu i otvorimo nova radna mesta. Očekujem da Kuršumlijska Banja proradi i da privatan sektor ojača“, rekao je Vidić.

Aleksandar Veličković – student Tehnološkog fakulteta u Nišu sa prosekom 9,72 zahvalivši predsedniku Vidiću na ovom gestu istakao je da mu nagrada mnogo znači i da će ubuduće nastaviti da postiže ovako dobre rezultate .

„Kada neko prepozna vaš trud i rad to vam daje dodatnu snagu i motivaciju da nastavite dalje. Zahvaljujem predsedinku Vidiću na današnjem gestu, a veliku zahvalnost dugujem i svojoj porodici koja je uvek uz mene što mi mnogo znači kako za dosadašnji tako i za budući rad. Inače, ovo je treći put da dobijam nagradu koju Opština Kuršumlija obezbeđuje“, istakao je Aleksandar.

Najuspešniji kuršumlijski studenti koji su dobili nagrade su: Bojović Nikola, Kuzmanović Danica, Petrović Tamara, Raković Anđelka, Tomić Miroljub, Nikolić Nikola, Veličković Aleksandar, Martinenko Anastasija, Arsenijević Mirjana, Arsenijević Aleksandra, Arsenijević Bojana, Arsenijević Arsenije, Miloševoć Stefan.


#   Kuršumlija   Kuršumlijska Banja   Radoljub Vidić   nagrade   studenti   radna mesta   lokalna samouprava   opština Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima