Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Početkak radova na izgradnji auto-puta Niš - Merdare - Vučić uskoro u Nišu na tri dana

rssBookmark and Share

Merošina 02.12.2021. Južna Srbija Info

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji auto-puta E-80 Niš (Merošina) - Pločnik (Beloljin), faza 1, deonica Merošina-Merošina 1 i tom prilikom istakao da će taj auto-put biti veliki pomak za našu zemlju, a pre svega za Prokuplje, Kuršumliju i Blace.

Početkak radova na izgradnji auto-puta Niš - Merdare - Vučić uskoro u Nišu na tri dana

Vučić je rekao da bi deonica auto-puta do Prokuplja trebalo da bude gotova za oko dve i po godine i dodao da ćemo se tako bolje povezati i sa Prištinom i Gračanicom.

„Ovo je veliki pomak za našu zemlju“, naglasio je predsednik Srbije i zahvalio Evropskoj uniji na finansijskoj pomoći za taj projekat.

"Prvih 32,7 kilometra puta košta 226 miliona evra, 40 smo dobili na poklon od Evropske unije“, istakao je predsednik i dodao da će uz ovaj put više investitora dolaziti u Toplički kraj.

„Ceo auto-put koštaće oko 650 miliona evra. Ogroman novac ulažemo i ovo će značiti novi život i za Prokuplje, Blace, Žitorađu, Kuršumliju, Prolom Banju, Đavolju varoš, ali i nove investicije i mnogo posla za sve ljude“, poručio je predsednik i dodao da će se od Niša do Merdara stizati za 45 minuta.

Predsednik je projekat izgradnje auto-puta E-80 Niš - Pločnik ocenio kao jako važan i dodao da će ubuduće biti još važniji, ne samo za Toplicu, već i za odnose Srba i Albanaca.

Predsednik je najavio da će uskoro doći na tri dana u Niš.

"U Pomoravlju i Nišu radimo na projektovanju brze pruge Beograd-Niš, Niš-Dimitrovgrad već radimo sa Evropljanima. Sve to sve više košta, materijal je sve skuplji, zato nam treba podrška EU", naglasio je predsednik Vučić.

Deonica Niš - Pločnik je izuzetno kompleksna, jer će imati šest tunela, 12 mostova i veliki broj nadvožnjaka, podvožnjaka i vijadukta, zbog čega je podeljena na četiri poddeonice.

Početku radova prisustvovao je i šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, kao i direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak i drugi. 


#   Merošina   Aleksandar Vučić   Merdare   Zoran Drobnjak   auto-put mira   Merdare
@avucic @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima