Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policijski sat od 17 do pet sati ujutru

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2020. Južna Srbija Info

Zbog širenja zaraze, predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će predložiti da se zabrana kretanja produži od 17 časova do pet časova ujuturu. U Srbiji je do sada ukupno 171 obolela osoba od koronavirusa (22 nova slučaja).

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Obustavljen je javni gradski prevoz na teritoriji Srbije. Odluka stupa na snagu od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene.

"Radimo na proizvodnji dezinfekcionih sredstava i maski unutar zemlje. Od srede, četvrtka u svima apotekama širom Srbije biće hirurških maski a mnogo i epidemioloških. Danas je veliki dan kad stiže kineska pomoć. Avion će se vratiti u Kinu po još jedan takav tovar", rekao predsednik Vučić.

Dodaje da je nabavka respiratora velika stvar.

Niš

Nalaže se zatvaranje svih tržnih centara na teritoriji Grada Niša u subotu 21.03.2020. godine, od 20 časova i dozvoljen je rad samo prodavnicama hrane, prodavnicama sredstava za ličnu higijenu, apoteka, stomatoloških i lekarskih ordinacija u okviru tržnih centara u kojima se nalaze.

Nalaže se svim proizvođačima i prodavcima hleba da u prodajnim objektima u kojima se vrši šalterska prodaja, zaposleni moraju imati zaštitnu masku i zaštitne rukavice, a u objektima gde kupac sam uzima hleb sa police, isti mora biti upakovan.
 

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandar Vučić   vanredno stanje   Koronavirus   policijski čas
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}