Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Akcija PUPS-Solidarnost i pravda Medijana povodom Svetskog dana zdravlja: Deljenje jabuka kao simbol zdravog načina života

rssBookmark and Share

08.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Proteklog vikenda povodom Svetskog dana zdravlja, Opštinski odbor PUPS-Solidarnost i pravda Medijana organizovao je danas akciju u parku Svetog Save u Nišu. Aktivisti ove organizacije su prolaznicima i komšijama delili jabuke kao simbol zdravog načina života i brige o sopstvenom zdravlju.

Akcija PUPS-Solidarnost i pravda Medijana povodom Svetskog dana zdravlja: Deljenje jabuka kao simbol zdravog načina života

Cilj akcije bio je da se skrene pažnja javnosti na važnost očuvanja zdravlja i podigne svest o značaju pravilne ishrane i fizičke aktivnosti. Kroz simbolično deljenje jabuka, građanima je ukazano na neophodnost zdravih navika i redovnih medicinskih pregleda.

"Svetski dan zdravlja je prilika da se podsetimo koliko je važno brinuti o svom zdravlju i preventivno delovati kako bismo sačuvali vitalnost i kvalitet života", kažu iz Opštinskog odbora PUPS-Solidarnost i pravda Medijana.

Svetski dan zdravlja se obeležava svake godine 7. aprila kako bi se podigla globalna svest o zdravstvenim temama i promovisale zdrave životne navike. Ove godine, tema je fokusirana na jačanje zdravstvenih sistema i izgradnju bolje budućnosti za sve ljude.


#
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima