Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DJB poziva odbornike SG Niša da ne glasaju za prenos vlasništva niškog aerodroma

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2018. Južna Srbija Info

Gradsko veće grada Niša uputilo je Skupštini grada Niša predlog rešenja o prenosu prava javne svojine Grada Niša u javnu svojinu Republike Srbije, neposrednom pogodbom i bez naknade, nad civilnim delom niškog aerodroma.

Pokret DJB još jednom poziva odbornike Skupštine grada Niša da ne glasaju za ovakav predlog.

JP „Aerodrom“ Niš je od svog osnivanja do danas imao različite poslovne rezultate koji su nekad bili lošiji, nekada bolji. Prilikom bombardovanja 1999. godine je pretrpeo velika oštećenja, ali je obnovljen i ponovo stavljen u funkciju. Uvek je niški aerodrom bio dotiran određenim novčanim iznosima iz budžeta Grada Niša da bi opstao, jer je svaka gradska vlast do sada bila svesna njegovog značaja, budući da je samo njegovo postojanje izdvajalo Grad Niš od ostalih gradova u regionu i činilo ga atraktivnijim od drugih.

Poslednjih godina niška vazdušna luka radi bolje nego ikada i bližili smo se momentu kada će on biti ekonomski samoodrživ, ali smo nažalost  dočekali i momenat kada se on mora dati Republici Srbiji u svojinu i na upravljanje, bez ikakve garancije da će aerodrom u našem gradu opstati i raditi pod istim uslovima kao i do sada i da će njegovo poslovanje biti unapređeno. 

Republika Srbija je do sada u niški aerodrom uložila daleko manji iznos sredstava od sredstava koje je uložio Grad Niš i to uglavnom u vidu donacija polovne opreme.

Kako su svi građani Niša od osnivanja ovog aerodroma ulagali u isti, a kako ovakav predlog prenosa prava svojine Gradskog veća grada Niša ne predstavlja dokapitalizaciju aerodroma od strane Republike Srbije, već ustupanje istog bez naknade državi, stav pokreta DJB u Nišu je da po ovom pitanju treba da se izjasne svi građani Niša, ne referendumu, jer se odlučuje o njihovoj imovini.

Pokret DJB u Nišu je preko odbornika u gradskom parlamentu zvanično  dostavio predlog za proširenje dnevnog reda 24. sednice Skupštine grada Niša i predložio istoj donošenje Odluke o raspisivanju gradskog referenduma na kome bi se svi građani Niša izjasnili po pitanju ustupanja niškog aerodroma Republici Srbiji bez naknade.

-Pozivamo odbornike gradskog parlamenta da razmotre ovaj predlog i da dopuste svim građanima našeg grada da se slobodno izjasne na referendumu, ko će ubuduće upravljati njihovom imovinom, piše u saopštenju koje potpisuje predsednik GrO Marko Stojanović.


#   Niš   Vlada Republike Srbije   aerodrom   lokalna samouprava   gradska vlast   Dosta je bilo   Marko Stojanović
@Vlada_SR @DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima